Ανεβάζει ρυθμούς ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζει ρυθμούς ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται ο εσωκομματικός ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των εκλογών στις νομαρχιακές, ανά την επικράτεια, για την ανάδειξη των συντονιστικών τους οργάνων (το Documento της Κυριακής δημοσίευσε πλήρες ρεπορτάζ).

Χθες (Κυριακή) συνεδρίασαν με τη συμμετοχή πληθώρας στελεχών αλλά και βουλευτών, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom, τόσο η «Κίνηση Μελών» όσο και η «ΡΕΝΕ».

Στη συνεδρίαση της Κίνησης Μελών, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 17:00 και κράτησε μέχρι αργά χθες το βράδυ συμμετείχαν πολλοί βουλευτές (Τρύφων Αλεξιάδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Μπαλάφας, Θάνος Μωραΐτης, Κατερίνα Νοτοπούλου,Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Γιάννης Σαρακιώτης, Χρήστος Σπίρτζης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης), ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, στελέχη των λεγόμενων «πασοκογενών» και εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού χώρου (Νίκος Φωτόπουλος, Γιώργος Αδαμίδης)

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κίνηση δεν θα «κατεβάσει» ξεχωριστό κείμενο αφού ο στόχος είναι η εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων για τη διεύρυνση, την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του κόμματος, σε ένα σύγχρονο κόμμα της αριστερής και προοδευτικής παράταξης.

Παράλληλα, συνεδρίασαν και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Εναλλακτικής Ενότητας» (ΡΕΝΕ), του ρεύματος ιδεών που συγκροτήθηκε πρόσφατα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα, μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας από τους περισσότερους νομούς της χώρας, πρώην και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα.

Περιγράφοντας το κλίμα, κύκλοι της ΡΕΝΕ σημείωναν πως «απελευθερώθηκαν μέσα από αυτή τη διαδικασία και αναδείχθηκαν δημιουργικές δυνάμεις του κόμματος που είχαν οδηγηθεί σε ακινησία από τη λογική των τάσεων», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα» δεν συνιστά τάση, άλλα ρεύμα ιδεών σε διαρκή αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Αδιαπραγμάτευτη είναι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους «η στήριξη και η ενίσχυση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του προοδευτικού λόγου του κόμματος, αλλά και των αποφάσεων της ΚΕΑ». 

Για το λόγο αυτό, η ΡΕΝΕ «θα συμβάλει την επόμενη περίοδο στη δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα σέβεται μεν τις ιστορικές καταβολές του κόμματος», αλλά την ίδια ώρα θα ενσωματώνει «τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας». 

Δεδομένης και της παρουσίας πολλών στελεχών της «βάσης του κόμματος» στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, το νέο ρεύμα ιδεών θα «συμβάλει, ώστε αυτές οι δημιουργικές δυνάμεις που απελευθερώθηκαν, να λειτουργήσουν άμεσα και σε τοπικό επίπεδο» απέναντι «στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα» της ΝΔ και απομακρυσμένες από προσωπικές στοχεύσεις, καταλήγουν οι κύκλοι της ΡΕΝΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter