Ανεβάζει τους τόνους ο Μπάιντεν – «Πυρομανής του κλίματος ο Τραμπ»

Ανεβάζει τους τόνους ο Μπάιντεν – «Πυρομανής του κλίματος ο Τραμπ»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι «πυρομανής του κλίματος» γιατί κατά την γνώμη του, ο Τραμπ αρνείται την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, η οποία ευθύνεται εν μέρει για τις πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ.

«Αν δοθούν σε έναν πυρομανή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν η Αμερική καίγεται ακόμη περισσότερο;», δήλωσε ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υπαίθριο χώρο στο Ουίλινγκτον, στην Πολιτεία Ντέλαγουερ όπου κατοικεί.

O 77χρονος Μπάιντεν έκανε αυτή τη σύντομη ομιλία, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις, την ώρα που το αεροπλάνο του Αμερικανού προέδρου προσγειωνόταν στην Καλιφόρνια.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί για λίγες ώρες αυτή τη μεγάλη Πολιτεία που πλήττεται από τις πυρκαγιές προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να τιμήσει την Εθνική Φρουρά που παρεμβαίνει κυρίως για τη διάσωση των πληγέντων.

Χωρίς να αναφέρει την κλιματική αλλαγή, ο ένοικος του Λευκού Οίκου υπαινίχτηκε το Σαββατοκύριακο μια υποτιθέμενη κακοδιαχείριση των δασών στις πληγείσες από τις φωτιές Πολιτείες, τις οποίες κυβερνούν Δημοκρατικοί.

«Εάν δώσουμε σε έναν σκεπτικιστή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν περισσότερες περιοχές της Αμερικής είναι κάτω από το νερό; Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να σέβεται την επιστήμη, που να καταλαβαίνει ότι οι ζημιές της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

«Έχουμε την επιλογή, μπορούμε να δεσμευτούμε να προχωρήσουμε μπροστά μαζί καθώς ξέρουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πρόκληση υπαρκτή που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας” ή “μπορούμε να επιλέξουμε τον δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ: αγνοούμε τα γεγονότα, αρνούμαστε την πραγματικότητα, κάτι που ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση». τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter