Ανέβηκαν οι τόνοι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής: Παρέμβαση Τασούλα ζήτησαν τα κόμματα της Αριστεράς – Άφωνο το ΚΙΝΑΛ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής: Παρέμβαση Τασούλα ζήτησαν τα κόμματα της Αριστεράς – Άφωνο το ΚΙΝΑΛ

Αυξημένα ήταν τα ντεσιμπέλ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εν αντιθέσει με το ήπιο κλίμα που είθισται να επικρατεί εξαιτίας της βίας που ασκήθηκε κατά των βουλευτών του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής για τους προπηλακισμούς που σημειώθηκαν κατά μελών της εθνικής αντιπροσωπείας. Συγκεκριμένα, η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «επικίνδυνο ολίσθημα» τα επεισόδια ακραίας καταστολής που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, καλώντας τον Κωνσταντίνο Τασούλα να πάρει θέση και να καταδικάσει την «πρωτόγνωρη αναβάθμιση της αστυνομικής βίας».

Κατά τις πληροφορίες, με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφώνησαν το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25, με τον Θανάση Παφίλη να περιγράφει το σκηνικό του προπηλακισμού του, τονίζοντας ότι το κορμί του είναι γεμάτο μελανιές από την προσπάθειά του να προστατεύσει τον Δημήτρη Κουτσούμπα από την επίθεση των μελών της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η Σοφία Σακοράφα αφηγήθηκε τον αντισυνταγματικό περιορισμό που βίωσε η ίδια και ο Κρίτωνας Αρσένης από διμοιρίες των ΜΑΤ επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Όπως σημείωναν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης επισήμανε ότι ήταν απαράδεκτες οι εικόνες που καταγράφηκαν, υπογραμμίζοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να προστατεύονται.

Παρά την καταδίκη της επίθεσης που δέχτηκαν βουλευτές του ΚΚΕ από τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, παρέμεινε σιωπηλός και δεν αιτήθηκε καν να πάρει το λόγο για να τοποθετηθεί.

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής συνεπικουρούμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, ισχυρίστηκαν ότι αυτό από που προέχει σε αυτήν τη συγκυρία είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι οι κινηματικές διαδικασίες, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το αίτημα των κομμάτων της Αριστεράς. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter