Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη Λεμπιδάκη – Φραστικό επεισόδιο με τον επιχειρηματία

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη Λεμπιδάκη –  Φραστικό επεισόδιο με τον επιχειρηματία

Συνεχίζεται σήμερα στις αίθουσες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η ακροαματική διαδικασία για την περιπέτεια που έζησε ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης με την με την κατάθεση του ίδιου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το cretapost.gr στη διάρκεια της κατάθεσης του απαχθέντος επιχειρηματία, προς στιγμήν ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων Διονύση Βέρρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους σε οξείς τόνους, λόγω της συχνής αναφοράς του μάρτυρα στα δημοσιεύματα του τύπου κατά την πολύμηνη απαγωγή του. Ο κ. Λεμπιδάκης απευθυνόμενος στον γνωστό δικηγόρο παρατήρησε ότι το «ύφος του είναι επιθετικό». Η διακοπή στη διαδικασία ήταν ολιγόλεπτη προκειμένου να εκλείψει η ένταση από την ατμόσφαιρα και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η κατάθεση.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης προσήλθε το πρωί στο δικαστήριο ευδιάθετος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, η οποία και είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης. 

Κάτω από εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι – εκ των οποίων οι 8 είναι προφυλακισμένοι – κάθισαν στο εδώλιο, πλην ενός εκ των 12 που δεν παρίσταται για λόγους υγείας.

Την περασμένη Πέμπτη, κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία ο ίδιος ο κ. Λεμπιδάκης εμφανίστηκε στο δικαστήριο ψύχραιμος και ευδιάθετος και μάλιστα προσερχόμενος στη θέση του μάρτυρα για την πρώτη του κατάθεση χαιρέτισε δια χειραψίας κάποιους από τους κατηγορούμενους στο εδώλιο.

Στη λακωνική του δήλωση μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της δίκης ο γνωστό επιχειρηματίας είχε δηλώσει:

“Δε νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, παρά μόνο λύπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς θα αναγκαστούν τώρα να βρεθούν στη φυλακή. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας και θα πράξει το καθήκον της“.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάθεση του κ. Λεμπιδάκη με την περιγραφή όλων όσων έζησε στη διάρκεια των 186 ημερών της ομηρίας του, δεν ολοκληρώθηκε την πρώτη ημέρα της διαδικασίας και αναμένεται να συνεχιστεί, ενδεχομένως αύριο. Η σημερινή συνεδρίαση θα είναι η τελευταία για το 2018 στην πολύκροτη δίκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter