Ανεκδιήγητος

Ανεκδιήγητος

Ο κύριος που φαίνεται στη φωτογραφία μοιάζει να μην έχει ίχνος ανθρωπισμού, καμία ευαισθησία και το μόνο που κατευθύνει τον πολιτική του σκέψη και λόγο είναι η μισαλλοδοξία.

Αίσθηση προκάλεσε η εξομολόγηση του Γιονούς Μοχαμαντί, προέδρου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, ο οποίος διηγήθηκε πως παρότι 17 χρόνια στην Ελλάδα, με μόλις τρεις μέρες άνεργος, δεν έχει καταφέρει ακόμα να φέρει τη γυναίκα του στη χώρα μας. «Από τη μέρα που έχω έρθει, τρεις μέρες έχω μείνει άνεργος μέχρι σήμερα που είμαι 17 χρόνια στην Ελλάδα. Αναγκάστηκα να πληρώσω 8.000 ευρώ στους διακινητές για να φέρω τη γυναίκα μου στην Ελλάδα και ποτέ δεν την έφερα» αφηγήθηκε, συγκλονίζοντας τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Για την ακρίβεια όμως, όχι όλους. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που φαίνεται στη φωτογραφία, άδραξε την ευκαιρία για να διοχετεύσει ρατσιστικό φορτίο στην Επιτροπή, ζητώντας παρέμβαση εισαγγελέα κατά του Μουχαμαντί με το πρόσχημα ότι πιθανώς ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων θα έχει χρησιμοποιήσει ανάλογες μεθόδους για να φέρει κι άλλους «αλλοδαπούς».

«Τι τον ανάγκασε να το κάνει γνωρίζοντας ότι προέβη σε μια παράνομη πράξη;» ήταν το πρώτο κατάπτυστο ερώτημα, προσθέτοντας το εξίσου εξωφρενικό: Εάν ο κ. Μουχαμαντί χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του βοηθά με ανάλογο τρόπο και άλλους αλλοδαπούς μέσω διακινητών να έρχονται στην χώρα μας. Διερωτήθηκε δε εάν έχουν λάβει γνώση οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές κι αν όχι «η αποκάλυψη αυτή να καταστεί ως τέτοια ώστε να λάβει γνώση η εισαγγελική Αρχή και να κάνει την παρέμβασή της».

Η απάντηση που του άρμοζε ​

Άμεση ήταν η πληρωμένη απάντηση του Γιονούς Μοχαμαντί. «Ας καλέσει όποιον θέλει και ας με συλλάβει. Μακάρι η υπόθεση αυτή να γίνει αφορμή για να έρθει το θέμα στην επιφάνεια» ξεκαθάρισε, παραλληλίζοντας τον κύριο της φωτογραφίας με ευρωβουλευτή της Λεπεν. Ειδικότερα, εξιστόρησε ότι την αντίστοιχη αποκάλυψη είχε κάνει και στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μετανάστευσης στις Βρυξέλλες, με ευρωβουλευτή της Λεπεν να έχει ακριβώς την ίδια αντίδραση.

Διηγήθηκε ακόμα ότι αποχωρίστηκε την έξι μηνών έγκυο σύζυγό του από το 2001 και συγκεκριμένα όταν βγήκε από τη φυλακή των Ταλιμπάν. «Από το 2004 κατέθεσα αίτημα οικογενειακής επανένωσης ενώ η γυναίκα μου ήταν σε κίνδυνο» υποστήριξε και αποσαφήνισε ότι επέλεξε να καταφύγει σε διακινητή όταν το αίτημα για τη σύζυγό του δεν ικανοποιήθηκε ενόσω εκείνη κινδύνευε στο Ιράν, αφού οι πρόσφυγες εκεί δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter