Ανέκδοτες επιστολές των Ρομανόφ επιστρέφουν στη Ρωσία, 100 χρόνια μετά την Επανάσταση

Ανέκδοτες επιστολές των Ρομανόφ επιστρέφουν στη Ρωσία, 100 χρόνια μετά την Επανάσταση

Από ένα “τηλεγράφημα του μπαμπά” που αναφέρεται στο κυνήγι φασιανών έως τις γεμάτες αγωνία επιστολές για την άνοδο των μπολσεβίκων στην εξουσία: 100 χρόνια μετά τη Ρωσική Επανάσταση, μια συλλογή ανέκδοτων εγγράφων της αυτοκρατορικής οικογένειας Ρομανόφ επιστρέφει στη Ρωσία.

Τα αρχεία αυτά περιλαμβάνουν επιστολές, φωτογραφίες και σκίτσα, που είχαν πάρει μαζί τους στην Ευρώπη μέλη της οικογένειας που διέφυγαν για να γλιτώσουν από τις ταραχές και τις διώξεις της επανάστασης του 1917, τα οποία έκτοτε βρίσκονταν σε ιδιωτική συλλογή στο Λονδίνο.

Τα κειμήλια που αγοράστηκαν αντί 70.000 και πλέον ευρώ από τη ρωσική κρατική τράπεζα Sberbank τον Ιούλιο, επέστρεψαν στη χώρα προέλευσής τους και στο εξής εκτίθενται στο μουσείο Τσάρσκογιε Σελό, στην πρώην θερινή κατοικία των τσάρων, στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης.

“Οι επιστολές αυτές και τα τηλεγραφήματα μας εκθέτουν την καθημερινότητα της αυτοκρατορικής οικογένειας, τα μέλη της οποίας έτρεφαν μεγάλη αγάπη μεταξύ τους”, εξηγεί στο AFP η Ιρίνα Ρασπόποβα, επιμελήτρια του μουσείου. “Τα αρχεία αυτά προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον στους ερευνητές. Είχαμε την τύχη να τα βρούμε”.

Ανάμεσα στα 200 γραπτά περιλαμβάνονται κυρίως η αλληλογραφία του τσάρου Νικολάου Β΄, της συζύγου του Αλεξάνδρα Φιόντοροβνα, του πατέρα του Αλεξάνδρου Γ’ και άλλων μελών της οικογένειας Ρομανόφ από το 1860 έως το 1928.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter