Ανέμελα χαμόγελα πάνω από τις στάχτες

Ανέμελα χαμόγελα πάνω από τις στάχτες

Ανέμελος σηκώθηκε, ανέμελος ντύθηκε (αν και εγώ πιστεύω ότι τον ντύνουν), ανέμελα πήγε στην τουαλέτα, ανέμελα έφαγε το πρωινό του, ανέμελα τον μετέφεραν στο Μαξίμου, ανέμελα τον μετέφεραν – με τη συνοδεία 15 αυτοκινήτων και 5 τεθωρακισμένων – στα καμένα της Πεντέλης, ανέμελα χαμογέλασε, ανέμελα έδωσε συγχαρητήρια στον ίδιο και στην κυβέρνησή του, ανέμελα έφυγε ξανά, ανέμελα κανόνισε το επόμενο τριήμερο του, ανέμελα πέρασαν και οι υπόλοιπες ώρες της μέρας μέχρι να ξαναπέσει για ύπνο.
Αυτό ήταν το 24ωρο, χθες, του ανέμελου γόνου που η ιστορία τον ανέδειξε πρωθυπουργό.

*** Πήγε στην Πεντέλη ο Μητσοτάκης για να μας πει ότι οι ζημιές ήταν περιορισμένες και να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του για το «επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων» υπό το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που ο ίδιος σκέφτηκε και δημιούργησε. Καλά δεν είναι και η πρώτη φορά που δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του. Το έχει κάνει ξανά και θα το ξανακάνει.

*** Και ενώ έχει καεί το σύμπαν, αυτός χαμογελούσε λες και του έλεγαν ανέκδοτα. Καμία ενσυναίσθηση, κανένα αίσθημα υποχρέωσης και ευθύνης απέναντι στους κατοίκους, απέναντι στους πολίτες, απέναντι στον παππού που αυτοκτόνησε επειδή δεν άντεξε την εικόνα του κατεστραμμένου από τη φωτιά σπιτιού του.

*** Εν τω μεταξύ ο Κυριάκος δεν συνάντησε ούτε έναν πολίτη. Έστω για τις κάμερες…

*** Τα ίδια και ο Στυλιανίδης. Τα πήγαμε εξαιρετικά, τα πήγαμε τέλεια. Αυτό ήταν το ρεζουμέ των όσων είπε.

*** Τα ίδια και ο Θεοδωρικάκος. Ήμασταν φανταστικοί, μπράβο στην Αστυνομία.

*** Τώρα που είπα αστυνομία. Το έχετε καταλάβει από πέρυσι, φαντάζομαι, ότι οι αστυνομικοί στις φωτιές είναι περισσότεροι από τους πυροσβέστες, ε; Τόσους που προσλάβαμε, λογικό είναι. 626 οι αστυνομικοί – 485 οι πυροσβέστες.
Σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε και παπάδες στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ψέλνοντας για βροχή.

*** Έρχεται και η δικαστική αστυνομία. Θεατρική και συναυλιακή αστυνομία θα φτιάξουν άραγε, γιατί πληθαίνουν οι αντιδράσεις σε χώρους πολιτισμού κι αυτό δεν είναι ωραία εικόνα για μια δημοκρατική κυβέρνηση, όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τι είπες Θανάση Παπακωνσταντίνου στη Νίκαια; Μέσα. Τι είπες Σωκράτη Μάλαμα στη Λάρισα; Και εσύ μέσα. Τι μπλουζάκι φόρεσες Γεράσιμε Σκιαδαρέση; Μέσα και εσύ…
Έτσι γίνονται οι δουλειές. Αμ πώς;

*** «Ένα καινούριο πολεμικό Ραφάλ κοστίζει 90 εκατομμύρια ευρώ.
Ένα πυροσβεστικό Canadair CL-215 κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ.
Η Ελλάδα αγόρασε 18 Ραφάλ (καινούρια και μεταχειρισμένα).
Εάν αγοράζαμε ΕΝΑ Ραφάλ λιγότερο, θα μπορούσαμε να πάρουμε 22 επιπλέον πυροσβεστικά Canadair CL-215.
Ή 3 υπερσύγχρονα Canadair CL-515 που πετάνε και το βράδυ (κόστος 25-35 εκατομμύρια ευρώ το καθένα).
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων!»
Το διάβασα στη σελίδα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου», στο facebook και προσυπογράφω μέχρι τελείας…

*** Για το τι είπε ο πατέρας της Κατερίνας Στεφανίδη, λίγο πολύ τα ξέρετε, αφού στη συνέχεια απάντησε ο Γιώργος Πατούλης. Θα σας πω μόνο να προσέξετε την αντίδραση των δημοσιογράφων όταν άρχισε να λέει αυτά που ήθελε.
Η 108η θέση είναι πλασματική. Μην τα ξαναλέμε…

*** Τρομερός όμως ο Κυρανάκης. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του υπάρχει κάποιος λόγος να σκεφτείς για άλλη μία φορά «ποιοι διάολο τον ψηφίζουν;». Αυτή τη φορά είπε ότι άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο και πλέον οι Περιφέρειες έχουν μηδενικές αρμοδιότητες στις πυρκαγιές.
Έτσι, επειδή του ήρθε, έτσι επειδή ήθελε να «ξεπλύνει» τον Πατούλη.
Αφού σου λέει δημιουργήθηκε κοτζάμ υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ε ας πω στους ηλίθιους ότι δεν υπάρχει αρμοδιότητα της Περιφέρειας για τις φωτιές. Τίποτα δεν άλλαξε. Είναι το ίδιο θεσμικό πλαίσιο εδώ και 19 χρόνια.

*** Το καλύτερο πρωτοσέλιδο στην ιστορία των πρωτοσέλιδων όλου του κόσμου, όλων των συμπάντων, είναι αυτό. Για τη φωτιά στην Πεντέλη φταίνε οι Iron Maiden και οι επικλήσεις τους στο θηρίο 666. Εν τω μεταξύ ο Μπαφομέτ ποιος είναι και ποιος τον βάπτισε έτσι δηλαδή;

*** Κούγιας είναι. Δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα άλλο…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter