«Ανέμελες» εξαγγελίες για ποδηλατόδρομο μέχρι το Σούνιο από τον Μητσοτάκη

«Ανέμελες» εξαγγελίες για ποδηλατόδρομο μέχρι το Σούνιο από τον Μητσοτάκη

Μία ημέρα μετά την επικοινωνιακή φιέστα στην Αστυπάλαια σχετικά με την «πράσινη ανάπτυξη», ο πρωθυπουργός βρήκε εκ νέου χώρο να προχωρήσει σε εξαγγελίες και μεγάλα λόγια, αυτή τη φορά σε εκδήλωση που αφορούσε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκμεταλλευόμενος την Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου, εξήγγειλε τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα ξεκινάει από το ΣΕΦ και θα καταλήγει στο Σούνιο. Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να… συστηθεί στο κοινό ως «ποδηλάτης βουνού», θυμίζοντας τις «ανέμελες περιπέτειες» στην Πάρνηθα, εν μέσω πανδημίας, την περίοδο όπου οι υπόλοιποι πολίτες δεν μπορούσαν καν να αλλάξουν νομό.

«Πρέπει να σας πω ότι ακούγοντας τον προλαλήσαντα Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας αισθάνθηκα ένα πρόσθετο βάρος, διότι είμαι και ο ίδιος ποδηλάτης, ποδηλάτης βουνού. Και επέλεξα να είμαι ποδηλάτης βουνού ακριβώς επειδή η ποδηλασία στην πόλη, δυστυχώς, παραμένει μια πάρα πολύ δύσκολη άσκηση, για λόγους τους οποίους νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε πάρα πολύ καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και μπορείς σε αυτά τα πρώτα 22 χλμ μέχρι τη Βουλιαγμένη να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, να περπατήσεις το μόνο που θα αναλογιστούμε είναι γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν. Πιστεύω ότι σήμερα παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε για αυτό το έργο. Για αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του για το πρότζεκτ του ποδηλατόδρομου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter