Ανένδοτος αγώνας για δημοκρατική πολιτική αλλαγή

Ανένδοτος αγώνας για δημοκρατική πολιτική αλλαγή

Υστερα από τρία χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα διαρκές σοκ από τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, το αβάσταχτο κόστος της ενέργειας και τη δυσοίωνη πρόβλεψη για έναν από τους δυσκολότερους χειμώνες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια στιγμή το δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης κλονίζεται με πρωτοφανή τρόπο. Οι «επισυνδέσεις» του επιτελικού παρα-κράτους και η χρήση του παράνομου λογισμικού Predator για την παρακολούθηση και τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και «ενοχλητικών» δημοσιογράφων κατατάσσουν την Ελλάδα ανάμεσα στις αυταρχικές δημοκρατίες τύπου Ορμπάν.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι το «επιτελικό κράτος», παρά τον μεταρρυθμιστικό μανδύα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα σχέδιο υπερσυγκέντρωσης εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού χωρίς καμία διαδικασία διαφάνειας και λογοδοσίας· μια κλειστή ομάδα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, η οποία λειτουργούσε αποκλειστικά με γνώμονα την εξασφάλιση των δικών της συμφερόντων, ακόμη και με πρακτικές που συνιστούν συνταγματική εκτροπή.

Σε αυτό το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το αίτημα για πολιτική αλλαγή κερδίζει όλο και περισσότερες συναινέσεις μες στην ελληνική κοινωνία.

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ έκανε ακόμη και τους πιο δύσπιστους να στρέψουν την προσοχή τους στη νέα κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία δίνει πειστικές απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα επίδικα της εποχής μας με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης.

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η ενίσχυση του εισοδήματος, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος και η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση είναι οι έξι εθνικές προτεραιότητες από τις οποίες αποτελείται η πρότασή μας για τη στήριξη της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα βασικό, κεντρικό ερώτημα: θα συνεχίσει η χώρα να κυβερνάται από μια… Αγία Οικογένεια-εκπρόσωπο της ελίτ και των μεγάλων συμφερόντων ή θα αναλάβει μια προοδευτική συμμαχία και μια κυβέρνηση στην υπηρεσία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας;

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και τις αναγκαίες συμπράξεις στους κοινωνικούς φορείς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο αγώνα σε όλα τα επίπεδα ενάντια στο επιτελικό παρακράτος και στην παρασιτική οικονομία των διαπλεκόμενων συμφερόντων της Δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε έτοιμοι να κάνουμε πράξη το κοινωνικό αίτημα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με ένα πλήρες σχέδιο διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα. Για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα έχει στο επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον εμπορικό και τον αγροτικό κόσμο της χώρας και τα καινοτόμα σχήματα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με στόχο την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Με όραμα για μια Ελλάδα με ένα καλύτερο αύριο για τις νέες γενιές, με ισχυρή δημοκρατία, βιώσιμη οικονομία και δικαιοσύνη παντού!

Ο Θάνος Μωραΐτης είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter