Ανενημέρωτη η αντιπολίτευση για τις εικόνες με την Παναγία και τα άρματα στη Βουλή

Ανενημέρωτη η αντιπολίτευση για τις εικόνες με την Παναγία και τα άρματα στη Βουλή

Τη μισή αλήθεια φέρεται να είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Βουλής σε σχέση με τις πολυσυζητημένες εικόνες στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου την ημέρα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές από κόμματα της αντιπολίτευσης, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Τασούλας φέρεται να μην ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων της μειοψηφίας για τη σύνδεση των Εισοδίων της Θεοτόκου με τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που ενέταξε την εικόνα της Παναγίας ανάμεσα σε άρματα μάχης και φρεγάτες.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πληροφόρηση του προέδρου της Βουλής αφορούσε μόνο τη φωταγώγηση της πρόσοψης του Κοινοβουλίου χωρίς να γίνεται λόγος για το περιεχόμενο. Αποτέλεσμα αυτού, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης θεώρησαν πως θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη φωταγώγηση με αυτές που είχαν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια για διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Μάχη συμβόλων στα social media

Το γεγονός προκάλεσε εκτενή συζήτηση, με τις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις να μαίνονται το Σαββατοκύριακο στα social media. Από τη μία πλευρά, υποστηριζόταν πως πρόκειται για κρατική προπαγάνδα «Τεχεράνης» και εικόνες που μας γυρνούν στις μαύρες σελίδες του «Ελλάς – Ελλήνων – Χριστιανών». Στον αντίποδα, γινόταν λόγος για απεικόνιση «των κατορθωμάτων του ελληνικού γένους» στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου, με τους υπέρμαχους της πρωτοβουλίας να αντιτείνουν πως οι επικριτές «έπαθαν αναφυλαξία» γιατί «δεν αντιλαμβάνονται την ψυχή του ελληνικού λαού».

Η κόντρα αποτυπώθηκε και σε κομματικό επίπεδο, με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, να τονίζει πως «πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας», συνδέοντας το γεγονός με το κρεσέντο καταστολής που σημειώθηκε στην επέτειο του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως κυβερνητική πλειοψηφία αγωνιά για το μέλλον της με φόντο την αποτυχημένη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ως εκ τούτου προσπαθεί να αναβαπτιστεί «στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης σήκωσε το γάντι και επέκρινε τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία με φόντο τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. «Ο Ν. Φίλης τον οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον έβγαλε από την κυβέρνηση μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου και βέτο του Πάνου Καμμένου, θεώρησε ύβρη για την Δημοκρατία την προβολή της ιστορίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της Παναγίας μας στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου…» σχολίασε στο twitter, αναπαράγοντας δημοσίευμα φιλοκυβερνητικού site που όλως τυχαίως υπενθύμισε τέσσερα χρόνια μετά το σταυροκόπημα του Π. Καμμένου σε μαχητικά αεροσκάφη.

Ως προς το ερώτημα γιατί ενόχλησε το σταυροκόπημα τον πολιτικό που έκανε το σταυρό του και φίλησε με το χέρι στην τσέπη το λάβαρο οργάνωσης «Μακεδονομάχων» που απεικόνιζε τον Παύλο Μελά, δύσκολα μπορεί να απαντηθεί ακόμα και από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/xyzcontagion/videos/%CE%BF-%CE%B1%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-fake-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%87%CF%89%CE%BD/506597013226429/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter