«Ανεπιθύμητα» τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα (Video & Photos)

«Ανεπιθύμητα» τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα (Video & Photos)

Πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο να απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν με δύο λεωφορεία,  70-80 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, όπως αναφέρει το lamianow.gr.

Παράλληλα συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ενώ όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης «διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους». Ο ίδιος αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση (βίντεο)

Στο μεταξύ με απόφαση της Δημοτικής Αρχής δεν θα λειτουργήσει το σχολείο της λουτρόπολης έως ότου απομακρυνθούν οι πρόσφυγες. Να σημειωθεί ότι το σχολείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το ξενοδοχείο όπου εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες.

Ακολουθεί η επιστολή που εξέδωσε ο Δήμαρχος σήμερα, όταν η έλευση των προσφύγων κινούνταν ακόμη στο πλαίσιο της φημολογίας

«Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους. Ως Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής αρχής ουδέποτε ενημερώθηκα για την πιθανολογούμενη εγκατάσταση των μεταναστών από τους αρμόδιους φορείς , Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως όφειλαν. Κατανοούμε πλήρως την προσπάθεια αποσυμφόρησης της νησιωτικής χώρας από την συσσώρευση των προσφύγων και μεταναστών, προς όφελος του τουρισμού αλλά δεν κατανοούμε την πιθανότητα μεταφοράς μέρους αυτών, στην έδρα ενός μικρού τουριστικά δήμου της ηπειρωτικής χώρας, των 2.700 μονίμων κατοίκων, όπως είναι τα Καμένα Βούρλα. Οι χώροι που φημολογείται ότι έχουν επιλεχθεί είναι ακατάλληλοι για οποιουδήποτε τέτοιου είδους φιλοξενία. Βρίσκονται στο κέντρο της λουτρόπολης, σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης. Κατά συνέπεια η εγκατάστασή τους στους χώρους αυτούς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Καλούμε άμεσα τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, ενώ προτρέπουμε τους αρμοδίους να επιλέξουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών με στρατηγικό σχεδιασμό και γνώμονα την ωφέλεια όλων. Τέλος δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνησή μας, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, χωρίς να μας ρωτούν ούτε και να μας ενημερώνουν. Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους.”

Καμένα Βούρλα, 23-9-2020

Συκιώτης Ιωάννης

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων»

Πηγή: lamianow.gr

https://www.facebook.com/lamianow/videos/326577928430351/?extid=FUdkbsJnfu7N1Hqd

Gepostet von Lamianow.gr am Mittwoch, 23. September 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter