Ανεστάλη η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά λόγω έλλειψης νεκροτόμου

Ανεστάλη η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά λόγω έλλειψης νεκροτόμου

Η έλλειψη νεκροτόμου οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, είχαν επισημανθεί τα προβλήματα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στα αρμόδια υπουργεία ζητώντας στελέχωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δυστυχώς, από σήμερα 5 Ιανουαρίου 2023, ανεστάλη η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά λόγω ελλείψεως νεκροτόμου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ήδη από το Νοέμβριο του 2022, επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά και ζήτησε την άμεση στελέχωσή της από τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας και Οικονομικών στους οποίους απηύθυνε την παρακάτω επιστολή, η οποία γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη σήμερα λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων που μεσολάβησαν και ζητά την άμεση παρέμβασή τους.

«Προς τους: (α) Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα

(β) Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη
(γ) Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: Ελλιπής στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά

Όπως σας είναι γνωστό η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά προσφέρει τις επιστημονικές, δικαστηριακές και κοινωνικές υπηρεσίες της στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Επίσης, σε αυτήν υπάγονται οι Τοπικές Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες: (α) Λαμίας με έδρα τη Λαμία, (β) Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, (γ) Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο, (δ) Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και (ε) Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.

Επομένως, η όποια δυσλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, όπως αυτή που συνέβησαν τους θερινούς μήνες του 2022 λόγω απουσίας του μόνιμου νεκροτόμου για λόγους υγείας και οδήγησε την Υπηρεσία σε αδιέξοδο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας και Οικονομικών, να προβούν άμεσα στη στελέχωση της Υπηρεσίας με επιστημονικό προσωπικό (ιατροδικαστές), παραιατροδικαστικό / βοηθητικό προσωπικό (νεκροτόμοι) αλλά και διοικητικό προσωπικό.

Οι όποιες περιστασιακές λύσεις, όπως δίμηνες συμβάσεις προσωπικού, ασφαλώς δεν επιλύουν το πρόβλημα της ομαλής λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ζητά την άμεση στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά με μόνιμο επιστημονικό αλλά και διοικητικό προσωπικό επ΄ ωφελεία της κοινωνίας, της επιστήμης και της ορθής απονομής της Δικαιοσύνης.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter