Διερευνώνται τα αίτια της πτώσης

Ανέσυραν τμήματα του Mirage-2000 που είχε πέσει στις Σποράδες (Photos)

Ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Εύβοιας τμήματα του Mirage-2000 που είχε καταπέσει μετά από μηχανική βλάβη στις 29 Μαΐου 2017 κατά τη διάρκεια άσκησης.

Ευτυχώς ο χειριστής είχε χρησιμοποιήσει με επιτυχία το αυτόματο σύστημα εκτίναξης.

Χθες, Πέμπτη ολοκληρώθηκε η ανέλκυση μεγάλων τμημάτων του αεροσκάφους (καταγραφέας, ουραίο τμήμα και κινητήρας) προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Στην επιχείρηση ανέλκυσης των συγκροτημάτων του αεροσκάφους, από βάθος μέχρι και πεντακοσίων ογδόντα μέτρων (580 m), συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που συγκροτήθηκε για τη Διερεύνηση του Αεροπορικού Ατυχήματος, υποβρύχιοι αποστολείς της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη υλοποίησης της ανέλκυσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.