Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στην Ινδονησία – Νεκρά 32 παιδιά μετά τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στην Ινδονησία – Νεκρά 32 παιδιά μετά τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Ανεβαίνει συνεχώς ο τραγικός απολογισμός των παιδιών που σκοτώθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν στην Ινδονησία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο μεταξύ οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Αρχικά είχαν ανακοινωθεί 17 αλλά ανήλθαν στα 32 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Η ηλικία τους είναι από 3 έως 17 ετών, όπως είπε στο Reuters ο Ναχάρ, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Γυναικείας Ενδυνάμωσης και Προστασίας του Παιδιού.

Μετά την ήττα 3-2 της Arema από την Persebaya στο γήπεδο «Kanjuruhan Stadium» στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών, με τους ηττημένους να εισβάλλουν στο γήπεδο και τις αρχές να προσπαθούν να ελέγξουν το πλήθος με δακρυγόνα και ξύλο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της ανατολικής Ιάβας, Νίκο Αφίντα, οι οπαδοί ποδοπατήθηκαν ή πέθαναν από ασφυξία επιχειρώντας να φτάσουν στις εξόδους του γηπέδου.

Σε ανάρτηση στο Instagram, ο Ινδονήσιος υπουργός Ασφάλειας αποκάλυψε πως ο αριθμός των οπαδών στο γήπεδο Kanjuruhan ήταν κατά πολλές χιλιάδες υψηλότερος από τη χωρητικότητά του. Όπως είπε, είχαν εκδοθεί 42.000 εισιτήρια για ένα γήπεδο χωρητικότητας 38.000.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, μετά τη λήξη του αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια 2-3 για το εθνικό πρωτάθλημα, στην Ινδονησία σημειώθηκαν τρομακτικά επεισόδια με τουλάχιστον 124 και 32 νεκρά παιδιά.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν οργισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα. Από τον πανικό δεκάδες άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ οι μάχες των αστυνομιών με το πλήθος είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς.

Οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 180, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον 2 αστυνομικοί.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι έγινε και χρήση όπλων, ενώ ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Υπάρχουν φόβοι πάντως ότι το νούμερο είναι τριψήφιο.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η κυβέρνηση διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: 

Ινδονησία: Τραγωδία με τουλάχιστον 174 νεκρούς, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα

Ινδονησία: Στους 124 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την τραγωδία σε αγώνα ποδοσφαίρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter