Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν στα ελληνοτουρικά: Δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης για μένα

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν στα ελληνοτουρικά: Δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης για μένα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση τη Δευτέρα. Με αφορμή την επίσκεψη του  Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν υπάρχει πλέον για αυτόν μετά τα σχόλια του τελευταίου προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο Μητσοτάκης προέτρεψε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην επιτρέψει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Είχαμε συμφωνήσει μαζί του να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαφωνία μας», δήλωσε ο Ερντογάν. «Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», σημείωσε.

«Υπάρχει για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να τον συναντήσω. Θα συνεχίσουμε με έντιμους πολιτικούς».

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι δεν πρόκειται πλέον να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σύντομα, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως μια αποδυναμωμένη χώρα, λέγοντας ότι προς το παρόν είναι μια χώρα που χρωστάει 400 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου απάντησε χωρίς να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου αναφέροντας πως: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter