Αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η Αγγελική Αδαμοπούλου γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή της και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον», σημείωσε με ανάρτησή της στα social media η Αγγελική Αδαμοπούλου.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που της έγινε να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν θα παραδώσει τη βουλευτική έδρα της. «Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου», υπογράμμισε.

«Αιφνιδιαστική αποχώρηση»

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι η ανακοίνωση της Αγγελικής Αδαμοπούλου έγινε αιφνιδιαστικά, υπενθυμίζοντας ότι στις 20 Δεκεμβρίου είχε προσχωρήσει στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι τον Μάρτιο του 2022 η κ. Αδαμοπούλου είχε ανεξαρτητοποιηθεί -εξίσου αιφνιδιαστικά, όπως σχολίαζαν τότε στελέχη του κόμματος του Γ. Βαρουφάκη- από το ΜέΡΑ25.

Η ανάρτηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου

Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.
Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα- ΠΣ για τις υποψηφιότητες Βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.
Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Κωνσταντίνο Τασούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα-ΠΣ.
Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται.
Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη. Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου.

Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες.

Μυστικά & Documento

01/10/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter