Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κάλαμο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ωρωπός (Photos)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κάλαμο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ωρωπός (Photos)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Ωρωπού, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στον Κάλαμο από το απόγευμα της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης. Ο Γιάννης Καπάκης ανέφερε στην στην τηλεόραση της ΕΡΤ-1, ότι έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. 

Οι επόμενες ώρες προβλέπονται δύσκολες, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος μέσα στα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή. Το βράδυ ο άνεμος, που είχε βόρειες κατευθύνσεις μέχρι το απόγευμα, άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να φουντώσει ακόμα περισσότερο η πυρκαγιά. Η συγκεκριμένη φωτιά είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι σε εξέλιξη σε μικτή περιοχή με δάσος και σπίτια, κάτι που καθιστά πολύ πιο δυσχερές το έργο των πυροσβεστών.

Λόγω της αλλαγής του ανέμου η φωτιά έχει πλέον δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς βορρά και ένα προς νότο, για τα οποία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ανακόψουν την πορεία τους.

Για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, δεκαπέντε εθελοντικά οχήματα, δεκατρία των δήμων και της Περιφέρειας, έξι της ΕΥΔΑΠ, ενώ υπάρχουν και τρία χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και αντιπυρικές ζώνες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για τον ακριβή αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, ωστόσο είναι αρκετά αυτά που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πολλά που έχουν υποστεί ζημιές.

Στο μεταξύ, σημαντική είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της πυροσβεστικής απέστειλε 16 υδροφόρες καθώς και 7 μηχανήματα έργου. Καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης της καταστροφικής πυρκαγιάς, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την παρακολούθηση του συμβάντος. Παράλληλα επί τόπου μετέβει κλιμάκιο της υπηρεσίας για να συμβάλλει στο συντονισμό της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ευχαριστεί «για την αυταπάρνησή τους και την αποτελεσματική τους συνεργασία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς τους Πυροσβέστες, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πoλιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς». Τέλος, εύχεται “περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γιόβα, Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter