Ανήκουστο σκηνικό στη δίκη για το Γηροκομείο Αθηνών: Εισαγγελέας στέλνει για… απιστία δικηγόρου, συνήγορο της πολιτικής αγωγής!

Ανήκουστο σκηνικό στη δίκη για το Γηροκομείο Αθηνών: Εισαγγελέας στέλνει για… απιστία δικηγόρου, συνήγορο της πολιτικής αγωγής!

Και τί δεν έχει γίνει στην πολύκροτη δίκη για τα σκάνδαλα στο πολύπαθο Γηροκομείο Αθηνών!

Η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων δήλωσε πως μετά το πέρας της δίκης θα ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον εισαγγελέα για να διερευνήσει αν η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής (Γηροκομείο) διέπραξε το αδίκημα της απιστίας δικηγόρου!

Το περιστατικό αυτό αν και για τους περισσότερους μπορεί να φαντάζει… απίστευτο για αυτούς που παρακολουθούσαν τη δίκη ήταν μια λογική, πλην όμως ξαφνική, εξέλιξη. Ας εξηγήσουμε όμως τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η δίκη – την οποία καλύπτει το documentonews.gr –  ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019 και εξετάζει το πολυσέλιδο κατηγορητήριο (που αποκάλυψε πρώτο και κατ’ αποκλειστικότητα το koutipandoras.gr) για το… πολυετές πάρτι που γινόταν στο Γηροκομείο επί διοικήσεως του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα. Μαζί του στο εδώλιο, αντιμέτωποι και αυτοί με βαριές κακουργηματικές πράξεις, κάθονται και δυο πρώην «βαρυσήμαντα» στελέχη του άλλοτε ευαγούς ιδρύματος. Ο λόγος για τους Αντώνιο Διονυσόπουλο και Εμμανουήλ Γρινιεζάκη, πρώην γραμματέα και σύμβουλο ταμία του ΔΣ της ΕΕΑ αντίστοιχα.

Μετά την έκπτωση από τη διοίκηση του «παπά των σκανδάλων», όπως τον αποκαλούν στο γηροκομείο, ανέλαβαν τη διοίκηση προσωρινές κυβερνήσεις. Η νυν λοιπόν προσωρινή διοίκηση, διόρισε τον δικηγόρο, Ιωάννη Βλάχο, να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Γηροκομείου. Δήλωσε δηλαδή, παράσταση πολιτικής αγωγής.

Με τη δίκη σε εξέλιξη και την κατάθεση – κόλαφο εναντίον Μπούμπα της βασικής μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης, Πολυξένης Πραστάκου, πρώην συμβούλου Ταμία της Ε.Ε.Α. (σ.σ έχει διαρκέσει αρκετές δικάσιμους και συνεχίζεται) το Δ.Σ του Γηροκομείου αποφάσισε να ορίσει και την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του ως δικηγόρο. Ο λόγος για την κα Μαρία Στραϊτούρη, χρόνια εργαζόμενη στο Γηροκομείο επί διοικήσεως Μπούμπα.

Όπως γράψαμε τον Ιούλιο του 2019, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της, η πολιτική αγωγή κράτησε μια αρκετά περίεργη έως και πρωτοφανή στάση. Οι ερωτήσεις που απηύθυνε η κα Στραϊτούρη προς την κα Πραστάκου χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς στην αίθουσα ως επιθετικές. Μάλιστα, όπως αναφέρουν παρόντες στη δίκη, μέχρι και η πρόεδρος της Έδρας αναγκάστηκε να πει απευθυνόμενη στην πολιτική αγωγή, ότι η μάρτυρας δεν είναι κατηγορούμενη.

Σε επόμενη δικάσιμο, συνέβη το ίδιο. Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής προς τη μάρτυρα θύμιζαν… ανάκριση από την υπεράσπιση! Όπως πληροφορείται το documentonews.gr, ο έτερος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, κ. Βλάχος κατήγγειλε τη συνάδελφό του επισημαίνοντάς της πως ο ρόλος της πολιτικής αγωγής είναι άλλος! Να εξυπηρετεί φυσικά τα συμφέροντα του φορέα που εκπροσωπεί, στην προκειμένη περίπτωση το πολύπαθο γηροκομείο με τη μαύρη τρύπα εκατομμυρίων ευρώ και όχι να αντιστρέφει το ρόλο της και να γίνεται υπεράσπιση!

Τι συνέβη μετά; Σύμφωνα με πληροφορίες παρευρισκομένων στη δίκη, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΕΑ, κ. Κολιός φώναξε ενώπιον δικαστηρίου ότι θα απολύσει από δικηγόρο τον κ. Βλάχο. Πράγμα το οποίο και έπραξε, ανακαλώντας με απόφαση Δ.Σ την εντολή που είχε δοθεί στον ποινικολόγο.

«Με μια παράνομη και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της απόφαση η προσωρινή διοίκηση του γηροκομείου ανακάλεσε μεσούσης της δίκης την εντολή που μου είχε δοθεί για εκπροσώπηση της πολιτικης αγωγής στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και κατά των κατηγορουμένων της πρώην διοίκησης του Γηροκομείου, Μπούμπα, Γρινιεζάκη και Διονυσόπουλο, αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτική αγωγή προς όφελης της υπεράσπισης!», δήλωσε ο δικηγόρος κ. Βλάχος, ερωτηθείς από το documentonews.gr σχετικάo

Πλέον, συνήγορος πολιτικής αγωγής είναι μόνο η κα Στραϊτούρη. Σημειώνεται, ότι η επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του Γηροκομείου (υψηλόμισθη υπάλληλος), έχει καταθέσει αγωγή κατά της κα Πραστάκου για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας της το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ. Δηλαδή, δικηγόρος πολιτικής αγωγής έχει κινήσει νομικές διαδικασίες (κατά το πρόσφατο παρελθόν) εναντίον προσώπου που αποτελεί βασική μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση που χειρίζεται στο σήμερα!

Στη δικάσιμο της Τρίτης 17-9-2019 λοιπόν, μετά και από νέες ερωτήσεις και τοποθετήσεις της συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αναγκάστηκε να δηλώσει πως μετά το πέρας της διαδικασίας θα ζητήσει να να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο εισαγγελέα για να τη διερεύνηση της διάπραξης του αδικήματος απιστίας δικηγόρου! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter