Ανησυχεί για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου ο πρωθυπουργός και όχι για τα «τέρατα» του Λιγνάδη

Ανησυχεί για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου ο πρωθυπουργός και όχι για τα «τέρατα» του Λιγνάδη

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σχετικά με το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου ανακοίνωσε η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος προκαλώντας την απορία αν ο σάλος που έχει προκληθεί από την προσπάθεια πολιτικής συγκάλυψης επί δύο εβδομάδες του συλληφθέντα και κατηγορούμενου πλέον Δημήτρη Λιγνάδη έχει οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου σε πλήρη απώλεια γνωστικού ελέγχου.

Μπορεί η κοινή γνώμη να παρακολουθεί εμβρόντητη τις αποκαλύψεις για την προσωπική επιλογή Μητσοτάκη – Μενδώνη αναφορικά με τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόπτεται για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου, ιεραρχώντας το εν λόγω ζήτημα ως πρωτεύον και όχι το απόστημα που είχε θεσμικές προεκτάσεις και σήμερα σπάει χάρης στο θάρρος των θυμάτων. Μάλλον, ο κ. Μητσοτάκης δεν άκουσε, δεν είδε και δεν τον ενημέρωσαν για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ που «κουκουλώθηκε» το 2012 άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Τότε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως από την παρακολούθηση που διεξήγαγε η Ασφάλεια, ανήλικα παιδιά 13 ετών από τα Βαλκάνια μεταφέρονταν στο διαμέρισμα από ενηλίκους οι οποίοι τα παραλάμβαναν μετά από ώρες. Πώς θάφτηκε η υπόθεση; Η ΕΛ.ΑΣ γιατί σταμάτησε την έρευνα; Ο εισαγγελικός λειτουργός που είχε εγκρίνει την παρακολούθηση γιατί σιώπησε;

Τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό με τις απεχθείς συνδέσεις του «σκηνοθέτη – ηθοποιού» με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ΜΚΟ την περίοδο 2017 – 2018, δεν απασχολούν ιδιαίτερα τον Κ. Μητσοτάκη. Κι αν η απάντηση είναι πως με εντολή πρωθυπουργού δρομολογούνται αλλαγές στο νομικό πλαίσιο με αφορμή το #metoo, τότε ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει γιατί με την τροποποίηση των Κωδίκων που συντελέστηκε επί ημερών του στο τιμόνι της χώρας δεν άλλαξαν τα επίμαχα άρθρα για εγκλήματα παιδεραστίας. Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα έγιναν τον Νοέμβριο του 2019 και λίγες μέρες αργότερα απηλλάγη ο πρώην στενός συνεργάτης του και πρώην γραμματέας πολιτικής σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης. Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στον Π.Κ. που οδήγησαν στην απαλλαγή του Ν. Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2019.

Όταν ο Μητσοτάκης δεν ανησυχούσε για τον δημόσιο διάλογο

Μπορεί οι κρίσεις που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση να είναι παράλληλες και πολυκύμαντες, όμως, ο πρωθυπουργός ανησυχεί και θέλει να ενημερώσει την Βουλή και τον ελληνικό λαό για το… επίπεδο του δημοσίου διαλόγου. Δεν το κάνει για την πανδημία, για την οικονομία, για τα ελληνοτουρκικά και το «σουλάτσο» του Τσεσμέ ανάμεσα σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, για τις αλλεπάλληλες αναβολές της πενταμερούς διάσκεψης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Κυρίως, όπως προαναφέρθηκε, δεν το κάνει προτάσσοντας την ανάγκη να ενισχυθεί το κύμα του #metoo.

Επίσης, τα παραδείγματα άθλιων τοποθετήσεων στελεχών της ΝΔ αλλά και των συκοφαντιών που έχει εκστομίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά των πολιτικών του αντιπάλων αποδεικνύουν την υποκριτική ανησυχία. Λόγου χάρη, για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κάνει λόγο για «προσωπική υπόθεση» και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του αναφερόμενου σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία, επαινώντας το ήθος και την προσωπικότητα του. Τα κρούσματα παραφροσύνης του Μακάριου Λαζαρίδη δεν χρειάζεται να παρατεθούν αφού πρόκειται για πρώην αρθρογράφο της «Ελεύθερης Ώρας», όμως, η περίπτωση του Γιάννη Λοβέρδου που έχει αναχθεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των fake news δεν απασχόλησε ποτέ τον πρωθυπουργό για τις συνέπειες που προκαλεί στον δημόσιο διάλογο. Τον Κ. Μητσοτάκη δεν απασχόλησε ούτε το εμφυλιοπολεμικό tweet του προέδρου της ΟΝΝΕΔ ενώ την ίδια απάθεια επέδειξε όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι έκανε με τη σειρά του προφασίστηκε «προσωπικούς λόγους» για την παραίτηση Λιγνάδη. Σε κάθε περίπτωση, πώς είναι δυνατόν να άγχεται για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου ο άνθρωπος που κατηγόρησε τον νεκρό πατέρα του Τσίπρα για δεσμούς με την χούντα; 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/22/6033db42825e63251c382b02.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter