Ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας

Ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας

Σύμφωνα με έρευνα της Pulse, το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η πανδημία του Covid-19 και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της έχουν επηρεάσει αρκετά την οικονομική τους κατάστασης. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 66% θεωρεί ότι η τσέπη τους θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα και στο άμεσο μέλλον.

Η κατάσταση της οικονομίας ανησυχεί ιδιαίτερα την πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει επηρεαστεί από την πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισης, (το 29% απαντώντας «πολύ» και το 24% αρκετά), ενώ το 19% δηλώνει ότι η επίδραση ήταν μέτρια, ενώ για ένα 11%, η τσέπη του επηρεάστηκε ελάχιστα έως καθόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες προβληματίζονται ιδιαίτερα και για το προσεχές μέλλον. Το 66% των ερωτηθέντων (το 34% απάντησε “πολύ” και το 32% “αρκετά”) αναμένουν αρνητική επιρροή της οικονομικής τους από την πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της τους επόμενους μήνες.

Τα μηνύματα που «λαμβάνει» το Μαξίμου όσον αφορά την οικονομία αλλά και τα εργασιακά είναι αρκετά και προέρχονται από διάφορες πηγές. Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας 250.000 θέσεων εργασίας, ενώ η Κομισιόν προβλέπει για την Ελλάδα εκτόξευση του χρέους και ελεύθερη πτώση του ΑΕΠ.  Παράλληλα, ο ΣΕΒ «βλέπει» ότι η ανεργία θα ξεπεράσει τα επίπεδα της διετίας 2011-13, ενώ τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρατέθηκαν παραπάνω και δημοσιεύθηκαν μάλιστα σε ΜΜΕ φίλα προσκείμενο της κυβέρνησης αναδεικνύουν ότι οι πολίτες αγωνιούν για το αύριο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες «ωραιοποίησης» της κατάστασης, αναλώνοντας χρόνο με τα ακριβή ποσοστά της ύφεσης του 2020, κι ενώ στην πράξη προσπαθεί να βάλει «φρένο» στη λαίλαπα που, φαίνεται να έρχεται, με ημίμετρα και… επικοινωνιακά παιχνίδια για τα ακριβή ποσοστά της διαφαινόμενης οικονομικής κατρακύλας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter