Ανησυχία μετά την εξάπλωση του ιού σε οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάρκη και σε οικισμό Ρομά στη Ξάνθη

Ανησυχία μετά την εξάπλωση του ιού σε οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάρκη και σε οικισμό Ρομά στη Ξάνθη

Έντονη είναι η ανησυχία που έχουν προκαλέσει τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη αλλά κι ενός 15 μηνών βρέφος που διαγνώσθηκε θετικό στον ιό σε έναν ακόμα οικισμό Ρομά, αυτή τη φορά στην Ξάνθη.

Η κυβέρνηση με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά έθεσε σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής, τον οίκο ευγηρίας, που βρίσκεται στη Νέα Μάρκη, και στον οποίο παρουσιάστηκε κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τα κρούσματα που βγήκαν θετικά στον κορονοϊό ανέρχονται σε 12. Λόγω του γεγονότος πως πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους, ανήκουν όλοι στις ευπαθείς ομάδες. 

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

 Αφωνία και για τους οικισμούς Ρομά

Έντονη είναι η αγωνία και η ανησυχία που που υπάρχει για εξάπλωση του ιού και σε οικισμούς Ρομά, αφού μετά τον οικισμό στην περιοχή Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, θετικό στον κορονοϊό  βρέθηκε ένα παιδί μόλις 15μηνών από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης το οποίο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το παιδί αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου της οικογένειας ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η εικόνα και το τυχόν επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στον οικισμό. Στην περιοχή είχε μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι της Κυριακής.

Σήμερα, Μ. Δευτέρα, αναμένονται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση περαιτέρω μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού στον οικισμό «Ρομά» του Δροσερού Ξάνθης, 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter