Ανησυχία στο ΑΧΕΠΑ λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο προσωπικό – Αναβάλλονται χειρουργεία στην οφθαλμολογική

Ανησυχία στο ΑΧΕΠΑ λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο προσωπικό – Αναβάλλονται χειρουργεία στην οφθαλμολογική

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, σε νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κι εργαζόμενους στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Την Τρίτη έγιναν συνολικά 700 τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, 300 rapid test και 400 μοριακά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε γιατρός στην οφθαλμολογική. Όπως είπε στο Thestival, «για σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης».

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας καθώς όπως επισημαίνει: «εάν κάποιος ήρθε εχθές σε επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί στο χθεσινό τεστ να βγήκε αρνητικός και σε τρεις ημέρες το τεστ να είναι θετικό διότι πρέπει να περάσει το στάδιο επώασης».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ακόμη μία φορά ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter