Ανησυχία στο Παρίσι για το ματς Γαλλία – Τουρκία

Ανησυχία στο Παρίσι για το ματς Γαλλία – Τουρκία

Ως “παιχνίδι υψηλού κινδύνου”, χαρακτηρίζεται η αποψινή αναμέτρηση Γαλλία – Τουρκία για τα προκριματικά του EURO 2020, λόγω των επιδεινωμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γαλλία έχει ζητήσει με κάθε επισημότητα από την Τουρκία να σταματήσει την προέλαση στα κουρδικά εδάφη. Αίτημα το οποίο δεν έχει αποτελέσματα και έχει οδηγήσει στο να επιδεινωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Ματς υψηλού κινδύνου για το EURO 2020

Στον “απόηχο” του πολέμου, θα διεξαχθεί ένα ποδοσφαιρικό ματς “υψηλού κινδύνου” (όπως χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ της Γαλλάις), μεταξύ των “τρικολόρ” και της Τουρκίας για την προκριματική φάση του EURO 2020. Στις εξέδρες του “Stade de France” αναμένεται να βρεθούν πάνω από 30.000 Τούρκοι που διαμένουν στη Γαλλία αλλά και στις γύρω χώρες (Βέλγιο και Γερμανία).

Οι Τούρκοι φίλαθλοι είναι έτοιμοι, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, να αποδοκιμάσουν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής ομάδας.

Δεν θα πάει στο γήπεδο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Ο  Ζαν Ιβ Λεντριάν αποφάσισε να μην παρευρεθεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία, λόγω της τουρκικής επέμβασης στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το γραφείο του. Ο υπουργός Εξωτερικών σχεδίαζε προηγουμένως να παρακολουθήσει τον αποψινό αγώνα στο γήπεδο “Stade de France”, ωστόσο πήρε την απόφαση να μην παρευρεθεί στην εξέδρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter