Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Έντονος προβληματισμός μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με τη νέα τουρκική navtex και τις εξαγγελίες Ερντογάν για γεωτρήσεις στη περιοχή του Καστελοριζου, επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι σε επικοινωνία με τα στελέχη του κόμματος στους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας για να εκτιμήσουν τα δεδομένα και τις εξελίξεις και έχει δώσει εντολή σε Κατρούγκαλο και Δρίτσα να ζητήσουν άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «όπως και κατά το παρελθόν, να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας»

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα/ ΑΟΖ.

Αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την παρεμπόδιση οποιουδήποτε τουρκικού ερευνητικού σκάφους επιχειρήσει να προβεί σε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter