Ανήσυχος για τη διερεύνηση του #Novartis_Gate από τη Δικαιοσύνη ο Στουρνάρας

Ανήσυχος για τη διερεύνηση του #Novartis_Gate από τη Δικαιοσύνη ο Στουρνάρας

Ανήσυχος παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια ο κεντρικός τραπεζίτης για τη διαβίβαση του φακέλου Novartis από τη Βουλή στην τακτική δικαιοσύνη. «Αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρας.

Την άποψη πως η Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis δεν έπρεπε να περιοριστεί στη συζήτηση περί της αρμοδιότητάς της, αλλά να εξετάσει τις κατηγορίες, τις υπόνοιες και τα στοιχεία προκειμένου να εκδώσει πόρισμα για να αποφασίσει η Ολομέλεια αν θα ασκηθεί δίωξη κατά των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων. «Η αρμοδιότητα της Βουλής είναι αποκλειστική για το ζήτημα της δωροληψίας» ισχυρίστηκε ο διοικητής της ΤτΕ, προσθέτοντας πως «δεν νοείται η Επιτροπή και η Βουλή να απεμπολήσει την εκ του Συντάγματος αποκλειστική της αρμοδιότητα».

Ο κ. Στουρνάρας «με λύπη και περίσκεψη» διαπίστωσε σήμερα ότι «η Προανακριτική Επιτροπή επέλεξε να νίψει τας χείρας της και να παραδοθεί τρόπον τινά στη συκοφαντία», αφού -όπως ανέφερε- κατά παγκόσμια πρωτοτυπία τα δέκα εμπλεκόμενα πρόσωπα ζήτησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης και η Επιτροπή την αρνήθηκε. «Φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε χαρακτηριστικά γιατί θα αποκαλυπτόταν ότι αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το μόνο που υπάρχει είναι η μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης.

Έπειτα, καταφέρθηκε κατά των Στέλιου Κούλογλου και Θανάση Καρτερού. Ως προς τον πρώτο, στηλίτευσε την κατάθεση ερώτησης εναντίον του που απάντησε ο Μάριο Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ η αναφορά στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αφορούσε το δηκτικό σχόλιο του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθώντας να αποδείξει ότι κάποιοι συντηρούν συνειδητά την εμφυλιοπολεμική ρητορική στο δημόσιο διάλογο, σημείωσε πως ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος, θείος του ΥΠΟΙΚ, θα ήταν περήφανος για τον ανιψιό του, ενώ το ίδιο συναίσθημα θα ένιωθε και ο πατέρας του κ. Στουρνάρα, ο οποίος ήταν αγωνιστής της εθνικής αντίστασης και γραμματέας Φθιώτιδας και Εύβοιας του ΕΑΜ. «Και οι δύο, όμως, είμαι σίγουρος, ότι θα θλίβονταν βαθύτατα για τη δολοφονία που επιχειρείται σήμερα. Για τη διχαστική, αταβιστική και φασίζουσα ιδεολογική παλινδρόμηση σε πολιτική ρητορική, σε μεθοδεύσεις και πρακτικές που χαρακτηρίζουν την υπόθεση Novartis» σχολίασε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter