Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ανήσυχος για το νέο Δουβλίνο ο Γ.Μουζάλας - Ζήτησε ενιαία πολιτική της Ε.Ε για τους πρόσφυγες

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ε.Ε σχετικά με το προσφυγικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής Γ.Μουζάλας.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «το νέο Δουβλίνο δεν είναι αποτελεσματικό» προσθέτοντας μάλιστα πως «αν τύχει το 1/3 της κρίσης του 2015, το Δουβλίνο θα καταπέσει". Τάχθηκε παράλληλα υπέρ ενός ενιαίου συστήματος αντιμετώπισης των προσφύγων.

Θέση με την οποία είχε συνταχθεί λίγο νωρίτερα και ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «κράτη αντιδρούν σχηματίζοντας συμμαχίες, που ορίζουν σύνορα μέσα στα σύνορα. 

Είδαμε ακόμα να ορθώνονται τείχη και συρματοπλέγματα. Πρωτόγνωρες εικόνες για τη νέα Ευρώπη» τονίζοντας πως «ηθική και νομική υποχρέωση των χωρών να παρέχουν άσυλο σε εκείνους που δικαιούνται αλλά και την υποχρέωση όλων εκείνων, που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, να ακολουθούν νόμιμους δρόμους». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.