Ανήσυχος ο Τασούλας για την τουρκική προκλητικότητα

Ανήσυχος ο Τασούλας για την τουρκική προκλητικότητα

«Δεν είναι αστεία τα πράγματα…» είπε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ο πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας από τη μία την ανησυχία του για την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και από την άλλη την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο.

«Αντλήθηκαν όσα μπορούσαν να αντληθούν από αυτήν τη συνάντηση» υπογράμμισε για το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον ο Κ. Τασούλας. Ερωτηθείς από το documentonews.gr αναφορικά με την απροθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να στηλιτεύσει την τουρκική παραβατικότητα, κάτι που είχε τεθεί ως στόχος από το Μέγαρο Μαξίμου και δεν επετεύχθη, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «στόχος ήταν να αντιληφθούν οι ΗΠΑ ότι είμαστε στο όριό μας πλέον και δεν είναι αστεία τα πράγματα…», συμπληρώνοντας πως κατέστη σαφές ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εμπλακούν στην περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί. Επίσης, αναπαράγοντας την «γραμμή» του Μαξίμου, ο κ. Τασούλας άφησε να εννοηθεί πως υπήρχαν αρκετά διπλωματικά οφέλη από όσα διημείφθησαν όταν έκλεισαν οι πόρτες στο οβάλ γραφείου.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ανησυχία που προδίδουν τα λόγια του προέδρου της Βουλής, εγείρεται το ερώτημα αν η αμερικανική διπλωματία χρειάζεται αρωγή προκειμένου να προβεί στη στοιχειώδη γεωπολιτική ανάγνωση της συγκυρίας σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.

«Δεν κάνω υπερηχογραφήματα»

Κατά τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής, η ανακοίνωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό θα γίνει μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι έως τις 13 Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτίμησε δε πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί με διευρυμένη πλειοψηφία. Ερωτηθείς για το αν θα είναι γυναίκα, ο κ. Τασούλας απάντησε χαμογελώντας: «Δεν κάνω υπερηχοραφήματα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter