Ανίκανοι ή φοβισμένοι

Ανίκανοι ή φοβισμένοι

Το VAR έχει βοηθήσει σίγουρα να επιβιώσει –έστω μετά κόπων και βασάνων (μέχρι σήμερα τουλάχιστον)– το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας από διάλυση εξαιτίας μεγάλων διαιτητικών εγκλημάτων.

Παράλληλα όμως έχει «εγκληματήσει», από τη στιγμή που το χειρίζονται ανθρώπινα χέρια. Σε φάσεις ξεκάθαρες οι χειριστές και οι διαιτητές βλέπουν αλλά κρίνουν λανθασμένα (π.χ. το κανονικό γκολ του Σουντανί στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός κ.λπ.)! Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γινόταν χωρίς Video Assistant Referee στο πρωτάθλημα. Ο,τι χειρότερο, αν κρίνουμε και από όσα συνέβησαν στους αγώνες της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας την εβδομάδα που πέρασε. Μια διοργάνωση στην οποία δεν υπάρχει VAR, παρά μόνο στον τελικό! Απολαύστε τι έκαναν σε τέσσερα ματς διαιτητές και βοηθοί σε φάσεις πανεύκολες και διόλου αμφισβητούμενες:

– Ατρόμητος – Βόλος 0-2: ο διαιτητής Τσαμούρης επέτρεψε στον Γκουαροτσένα του Βόλου να εκτελέσει πέναλτι κάνοντας δύο επαφές με την μπάλα… – Αρης – Ξάνθη 2-1: ο βοηθός Σάββας έκλεισε τα μάτια σε δύο πεντακάθαρα γκολ οφσάιντ (ένα για κάθε ομάδα) – ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-1: ο βοηθός Δίπλαρης ενώ ήταν στο ένα μέτρο δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει πλάγιο άουτ και ο Λάμπρου προχώρησε κανονικά κι έκανε το 1-0 του «δικεφάλου». – Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 3-1: ο βοηθός Καλύβας ανακάλυψε οφσάιντ σε κανονικότατο γκολ του Ινσούα και το ακύρωσε… 

Δίχως τη χρήση του VAR τα εξόφθαλμα λάθη από διαιτητές και βοηθούς διαμόρφωσαν αποτελέσματα κι ευτυχώς για όλους δεν καθόρισαν προκρίσεις. Όταν όμως συμβεί κι αυτό (να κριθεί πρόκριση δηλαδή) θα είναι πολύ αργά για όλους, γιατί θα έχουν τιναχθεί όλα στον αέρα. Κι ας μην ξεχνάμε ότι στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού όλα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter