Ανίκανοι κυβερνήτες

Ανίκανοι κυβερνήτες

Όλες οι κυβερνήσεις κρίνονται στα δύσκολα.

Αυτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και στη δεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση. Και πάλι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό αυτή τη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μόλις οκτώ μηνών, δείχνει την ανικανότητά της.

Όταν πήραν τα ηνία της χώρας τον Ιούλιο του 2019 παρέλαβαν μια οικονομία σε ανάπτυξη, υγεία και παιδεία με καλυμμένες τις περισσότερες οργανικές θέσεις, με κοινωνικά επιδόματα, με 13η σύνταξη και με ένα μαξιλάρι 35 δις. ευρώ.

Σήμερα η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, διέλυσαν την υγεία και την Παιδεία, έκοψαν τα κοινωνικά επιδόματα και βρέθηκαν τελείως γυμνοί μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , άτολμος και αναποφάσιστος, παίρνει αποφάσεις αφού το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο και αυτές μισές.

Δεν τόλμησε να κλείσει τις εκκλησίες φοβούμενος το πολιτικό κόστος. Ψέλλιζε παραινέσεις προς τους πιστούς να μην πηγαίνουν στους ναούς και μόνο όταν οι επιστήμονες του επεσήμαναν τον κίνδυνο για τις μεγαλύτερες ηλικίες έκανε ένα βήμα και πρότεινε να μην παραβρίσκονται πολλά άτομα εντός αυτών.

Τις δύο τελευταίες ημέρες που βλέπει τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων να φεύγουν και να πηγαίνουν στα νησιά και στα χωριά τους, δεν τολμάει και πάλι να απαγορεύσει τελείως την κυκλοφορία. Πάλι παραινέσεις, πάλι απειλές αλλά απόφαση καμία.

Αυτός και η κυβέρνησή του είναι που συντελούν στη διάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Δεν μπορεί όχι μόνο να πείσει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους αλλά τους δημιουργεί και τάσης φυγής στην επαρχία μεγιστοποιώντας τον κίνδυνο της διασποράς της πανδημίας.

Η χώρα βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά και δυστυχώς στο τιμόνι έχει έναν αναποφάσιστο και άβουλο καπετάνιο. Απομονωμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, ακούει μόνο τους ύμνους των υπουργών του ενώ η κοινωνία καταστρέφεται.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να κρίνει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter