Ανήκουστο: Σε καθεστώς επιτήρησης η πρώην δήμαρχος Γαύδου για να μην «προκαλέσει» τον Μητσοτάκη

Ανήκουστο: Σε καθεστώς επιτήρησης η πρώην δήμαρχος Γαύδου για να μην «προκαλέσει» τον Μητσοτάκη

Έναν αστυνόμο στο κατόπι της για σχεδόν μία ολόκληρη μέρα είχε η πρώην δήμαρχος της Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου, αφού δεν κατάφεραν να την «κλειδώσουν» σπίτι. Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό, μια και η κ. Καλλίνικου θεωρήθηκε «εθνικός κίνδυνος» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφτηκε το ακριτικό νησί της Γαύδου με αφορμή τη γιορτή των Θεοφανείων.

Μιλώντας στο documentonews.gr η ίδια δήλωσε πως «η αλήθεια είναι πως ζορίστηκα αλλά δε θα το έβαζα και κάτω» αν και «ούτε μπορώ να φανταστώ ό,τι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Δηλαδή στην αρχή που με πήρε ο τοπικός αστυνόμος και με ρώταγε, λέω εντάξει με τρολάρει. Νόμιζα πως μου κάνουν πλάκα, όπως αυτές που κάνουμε εδώ μεταξύ μας».

Η καταγγελία της Γ. Καλλίνικου δημοσιεύτηκε καταρχάς στο προφίλ της στο Facebook και εξηγώντας το συμβάν στο documentonews.gr ανέφερε πως «από χθες υπήρχε το κλίμα αυτό. Με το που ήρθε το καράβι, εγώ έπινα καφέ με τη παρέα μου. Τότε ήρθε διακριτικά ένας αστυνομικός από την Ασφάλεια. Μου ζήτησε να πάμε από πίσω να μου πει κάτι διακριτικά. Τότε μου είπε να μείνω στο σπίτι, να είναι διακριτικά μαζί μου εκείνος. Είχαμε μία συνομιλία για αρκετή ώρα».

Ακούγοντας τις «εντολές» του αστυνόμου, η κ. Καλλίνικου του αντέτεινε πως έχει προγραμματίσει να πάει για περίπατο τη Παρασκευή ενώ του είπε πως δεν έχει πρόβλημα να την ακολουθήσει εάν το επιθυμεί.

Η ίδια δεν συμμορφώθηκε «προς τας υποδείξεις» και όπως έγραψε και στον λογαριασμό της στο Facebook «Την ημέρα των Θεοφανίων μαύρα σκοτάδια κάλυψαν την δημοκρατία στην Γαύδο. Είχα ευγενική παράκληση από αστυνόμο να παραμείνω σπίτι μου μέχρι την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το νησί. Φυσικά και αρνήθηκα και δήλωσα ότι δεν θα αλλάξω το πρόγραμμα μου, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να πραγματοποιώ προγραμματισμένη πεζοπορία στο δάσος του νησιού, στην λεωφόρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ύστερα από αρκετή συζήτηση με την αστυνομία.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter