Ανισότητες και πισωγυρίσματα

Ανισότητες και πισωγυρίσματα

Καθημερινά πλέον και σε σημείο προκλητικότητας,ξεδιπλώνεται η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, γεμάτη από ανισότητες, νομοθετήματα για τους λίγους, τους έχοντες, τους ισχυρούς.

Προσωπικά, δεν αμφέβαλα ποτέ ότι αυτά θα γίνονταν και θα ξαναζούσαμε παλιές εποχές. Οι συμπολίτες μου όμως είχαν άλλη γνώμη και δυστυχώς τα ΜΜΕ έκαναν καλά την δουλειά τους επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, πείθοντας τους ότι η χώρα θα πέσει έξω από κάποιον αποσπασμένο ή οι δαπάνες του δημοσίου εκτινάσσονται ή ότι ρουσφετολογικά γίνονται διορισμοί παρουσιάζοντας ψεύτικους αριθμούς και συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα.

Τότε τα ΜΜΕ είχαν μεγάλη έγνοια για το κράτος και την χώρα, σήμερα που στην κυριολεξία δεν τους προλαβαίνει κανείς από όσα κάνουν, είναι όλα καλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όλα κανονικά. Έχουν βέβαια και την εφεδρεία των δημοσκοπήσεων και όταν κάτι ξεφεύγει παρουσιάζουν και μια δημοσκόπηση όπου μας φρεσκάρουν την μνήμη για την φοβερή αποδοχή του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού και την θετική γνώμη για τους άψογους χειρισμούς σε όλα. Ενδεικτικά αναφέρω τις φοβερές επιτυχίες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική και την σχέση με τους γείτονες και το πλέον καθοριστικό την αλλαγή της καθημερινότητας μας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, την εξεύρεση εργασίας για τους νέους και τους ανέργους και την αγοραστική δυνατότητα των πολιτών που αποτυπώνεται στην «εκτίναξη των τζίρων» των καταστημάτων των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.

Από την απόλυτη ευτυχία της καθημερινότητας, έχει επέλθει επιτέλους και η κανονικότητα στην Παιδεία και την Υγεία.

Στην Παιδεία για να καταλάβουν όλοι ότι δεν γίνεται να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και επειδή η ανισότητα είναι «φυσικό φαινόμενο», έχουν γίνει τα «αυτονόητα». Πολύ νωρίς καταργήθηκε η κλήρωση για τους σημαιοφόρους του Δημοτικού-αυτό ίσχυε-,γιατί μόνο οι άριστοι δικαιούται . Φαιδρά πράγματα από ηγεσίες που στερούνται αγάπης για το παιδί ,στενόμυαλες και οπισθοδρομικές. Επανέρχεται το σχέδιο που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ευτυχώς δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης επιχειρώντας να μειωθεί κατά 20% η χρηματοδότηση στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται όπως παλιά η στροφή των νέων στις ιδιωτικές σχολές και τα ιδιωτικά ΙΕΚ. Πάντοτε αυτό ήθελαν και αυτό προσπαθούσαν να πετύχουν, παλαιότερα στοχοποιώντας τους καθηγητές ως αμόρφωτους και τεμπέληδες-πάντα με την χορηγία των ΜΜΕ-και στέλνοντας τους στην διαθεσιμότητα-απόλυση. Είναι αυτοί οι ίδιοι και υλοποιούν την ίδια πολιτική, προς όφελος του κεφαλαίου, των λίγων και πλουσίων. Αυτούς τους λίγους που τους επιβραβεύουν ,όπως γίνεται με την εξίσωση των πτυχίων ιδιωτικών Κολεγίων και Δημοσίων ΑΕΙ. Δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους κολεγίων να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς για διορισμό στο Δημόσιο, και μάλιστα χωρίς αναγνώριση πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ. Όποιος έχει χρήματα και πληρώνει πρέπει η ΝΔ να τον επιβραβεύσει, για τους άλλους τους κοινούς θνητούς που με το διάβασμα και τον κόπο τους προσπαθούν, έχει ο θεός. Κατάφωρες και κραυγαλέες αδικίες. Ανισότητες και μόνο ανισότητες.

Στην υγεία, η οποία αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή και προτεραιότητα της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ, με την δραστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας σε έμψυχο δυναμικό όλων των κλάδων και το πιο σημαντικό με την πλήρη κατοχύρωση του καθολικού δικαιώματος στη δωρεάν υγεία των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. 

Αυτό που επιχειρείται και πάλι είναι η μεταφορά μεγάλου μέρους των λειτουργιών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα με μόνο στόχο το κέρδος των μεγάλων ιατρικών κέντρων και την εξόντωση των ασφαλισμένων και πολύ περισσότερο των ανασφάλιστων. Με λίγα λόγια οτιδήποτε οφείλει η πολιτεία να παρέχει δωρεάν στους πολίτες, η ΝΔ πιστή στο δόγμα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού το χαρίζει στους ιδιώτες, αγνοώντας τους .

Λυπάμαι και οργίζομαι ταυτόχρονα, γιατί διαλύεται και πάλι από τους ίδιους ότι καλό έγινε προς όφελος των πολιτών. Είναι δεδομένη η άβυσσος που χωρίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή της ΝΔ αλλά είναι φοβερά άκομψο, επικίνδυνο για την κοινωνία αυτό το πισωγύρισμα, αυτή η ξεδιαντροπιά και η απαξίωση των συμπολιτών μας από μια κυβέρνηση μόλις 6 μηνών.

Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter