Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από την κάμψη των εμβολιασμών και την αύξηση των κρουσμάτων – Ποια νησιά «φλερτάρουν» με τοπικά lockdown

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από την κάμψη των εμβολιασμών και την αύξηση των κρουσμάτων – Ποια νησιά «φλερτάρουν» με τοπικά lockdown

Αποφάσεις για τα νησιά ειδικά αυτά που τείνουν να «κοκκινήσουν» και παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο καλείται να πάρει η επιτροπή των Επιστημόνων η οποία θα αξιολογήσει την κατάσταση κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Ενόψει Δεκαπενταύγουστου και καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς δίχως να φαίνεται πως μπορεί να ανακοπεί η ανοδική αυτή πορεία μιας και δεν ισχύει αυτή τη στιγμή κανένα μέτρο προστασίας, πέρα από τους αυστηρούς ελέγχους και την επιβολή τσουχτερών προστίμων, ειδικοί και κυβέρνηση δεν αποκλείουν νέα τοπικά lockdown.Άλλωστε οι επιστήμονες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για εκρηκτικούς αριθμούς κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί κατά πολύ και ο στόχος των 100.000 εμβολιασμών ημερησίως αποτελεί παρελθόν εδώ και αρκετές ημέρες.

Τα «κόκκινα» νησιά

Ίος, Πάρος, Τήνος,  Μύκονος Ρόδος, Ζάκυνθος  βρίσκονται αυτή την στιγμή στο μικροσκόπιο των ειδικών αφού το ποσοστό θετικότητας (Rt) υπερέβη κατά πολύ το 4%.  Λίγο πιο χαμηλό είναι το ποσοστό θετικότητας σε Ρέθυμνο και Θήρα, όπου το Rt αγγίζει το 3,76% και 3,40%, αντίστοιχα. Tην ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Νήσων (τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα), με σύνολο θετικότητας 2,64%, αλλά και η Νάξος με 2,48%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, κατά την εβδομάδα 19 Ιουλίου-25 Ιουλίου το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων και 0.79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.46%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter