Ανησυχία για ένα νέο κύμα σε Ισραήλ και Βρετανία μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων

Ανησυχία για ένα νέο κύμα σε Ισραήλ και Βρετανία μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων

Ανησυχία έχει προκαλέσει η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε Βρετανία και Ισραήλ με την παραλλαγή Δέλτα να προκαλεί ρωγμές στο τείχος ανοσίας των χωρών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ προειδοποίησε  ότι ενδέχεται να υπάρξει ένα «νέο κύμα» μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid-19, αφότου έφτασαν οι πρώτοι ταξιδιώτες. Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα σε καθημερινή βάση ήταν ελάχιστα, όμως από τη Δευτέρα καταγράφεται μια άνοδο στις μολύνσεις.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να τεθούν σε καραντίνα στη Μπινιαμίνα (βόρεια του Τελ Αβίβ) μετά την επιστροφή ταξιδιωτών από την Κύπρο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ζητώντας να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Μπένετ ζήτησε επίσης να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Τον τελευταίο μήνα τα περισσότερα κρούσματα ήταν ηλικίας 10-19 ετών.

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Ισραήλ έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19.

Προς το παρόν τα σύνορα του Ισραήλ παραμένουν κλειστά για τους ξένους, εκτός από εκείνους που ταξιδεύουν για επιτακτική οικογενειακή ανάγκη ή για επαγγελματικούς λόγους ωστόσο, αναμένεται να ανοίξουν τον επόμενο μήνα.

Αγώνας δρόμου στη Βρετανία

Την ίδια ώρα, έρευνες στη Βρετανία έχουν δείξει πως τα εμβόλια κατά της Cocid-19 είναι μεν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Δέλτα, μόνο όμως μετά τη δεύτερη δόση. Έτσι οι βρετανικές αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν την εξάπλωση της μετάλλαξης με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή και πάλι στα παιδιά, τα οποία δεν έχουν λάβει ακόμη το πράσινο φως για να εμβολιαστούν.

Η παραλλαγή Δέλτα πάντως, μοιάζει μέχρι στιγμής λιγότερο φονική, αν και μαζί με τα 11.625 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες Τρίτη, αναφέρθηκαν κι άλλοι 27 θάνατοι, ανεβάζοντας τον επίσημο υπολογισμό των θυμάτων σε 128.008 – τον υψηλότερο στην Ευρώπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter