«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους και ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού – Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους και ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού – Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Την ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης που επιχειρεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί αποτυπώνει το νέο πακέτο μέτρων για την πανδημία που ανακοίνωσε στο μήνυμα του ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο κορονοϊός καλπάζει, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική και η κυβέρνηση σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους σε ένα διάγγελμα – μήνυμα μεταξύ… αυτοθαυμασμού και κατασκευής ενόχων από τον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύεται με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής που η έδρα τους βρίσκεται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας».

Διάγγελμα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και παγιδευμένος μεταξύ αυτοθαυμασμού για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από τη μία και κατασκευής ενόχων για την ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις επιλογές του από την άλλη εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης, σχεδόν πέντε μήνες μετά το τελευταίο του τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες. «Αυτοδιάψευση» για τις κυβερνητικές διαρροές που διαμήνυαν πως δεν θα ανακοινώσει κανένα μέτρο, αφού από τη Δευτέρα στήνεται «μπλόκο» σε ανεμβολίαστες πληθυσμιακές ομάδες, ενώ ανακοίνωσε μέτρα ακόμα και σε βάρος εμβολιασμένων πολιτών. Προαναγγελία παράδοσης του συστήματος Υγείας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και εντατικοποίησης των ελέγχων.

«Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κι αυτό παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσε».

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Μητσοτάκη: Νέα μέτρα για όλους – Τι ισχύει από Δευτέρα

Η παραπάνω θα μπορούσε να είναι μία από τις πλέον χαρακτηριστικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του εντεκάλεπτου τηλεοπτικού μηνύματος που απηύθυνε στους πολίτες της Πέμπτης, επιμένοντας στην άρνηση της ζοφερής κατάστασης για το σύστημα Υγείας και επιτείνοντας την αποστολή διπλών μηνυμάτων. Εξαρχής, ο Κ. Μητσοτάκης φρόντισε να παραθέσει μία σειρά από αιτίες και υπεύθυνους για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα σε επίπεδο απωλειών και φόρτου του συστήματος υγείας, πασχίζοντας παράλληλα να προστατέψει το προφίλ της επιτυχούς διαχείρισης που με την βοήθεια των κυβερνητικών μέσων ενημέρωσης καλλιεργεί.

Διαβάστε τη συνέχεια: Διάγγελμα Μητσοτάκη: Παραπαίοντας μεταξύ αυτοθαυμασμού και κατασκευής ενόχων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter