Ανησυχία για τις ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα – Στερεύει η αγορά

Ανησυχία για τις ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα – Στερεύει η αγορά

Συνεχίζονται οι μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και ταλαιπωρία τόσο στους ασθενείς οσο και στους φαρμακοποιούς που δεν μπορούν να εκτελέσουν συνταγές των πελατών τους.

Η ανησυχία κορυφώνεται καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις σε πολλά φαρμακεία ακόμα και σε παιδικά αντιπυρετικά. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι γονείς αναζητούν φάρμακα για το πυρετό από φαρμακείο σε φαρμακείο χωρίς πολλές φορές να βρίσκουν. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και όλο και περισσότερα παιδιά ανεβάζουν πυρετό.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Αντιμέτωπη με ενεργειακή φτώχεια η Ελλάδα: Πολίτες κόβουν φαγητό και φάρμακα για να πληρώσουν λογαριασμούς

Δραματική έκκληση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας – Ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα

SOS εκπέμπει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Δεν υπάρχουν φάρμακα πρώτης ανάγκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter