Ανησυχία για το μέτωπο στο Στείρι Βοιωτίας: Αν περάσει τον Ελικώνα θα απειληθεί ο Παρνασσός (Video)

Ανησυχία για το μέτωπο στο Στείρι Βοιωτίας: Αν περάσει τον Ελικώνα θα απειληθεί ο Παρνασσός (Video)

Παρά την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τις φλόγες, το πύρινο μέτωπο στο Στείρι Βοιωτίας δεν έχει οριοθετηθεί. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων και έχουν συμβάλλει στην εξάπλωση της φωτιάς. Σύμφωνα με το Open το μέτωπο στο Στείρι και Κυριάκι έχει αλλάξει φορά και κατευθύνεται στο δρόμο για τον Ελικώνα.

«Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική», σημείωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αρτοποιός. «Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο. Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της πυροσβεστικής, κάνουν λόγο για τεράστιο μέτωπο σε έκταση, το οποίο αν περάσει το βουνό του Ελικώνα είναι πιθανό να απειληθεί ο Παρνασσός. Πάντως το μέτωπο έχει καταστρέψει ό,τι βρίσκει στο διάβα της, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στο σημείο.

Ο αντιδήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Σταθάς, δήλωσε στο Open TV ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 25 χιλιομέτρων.

Το τοπικό μέσο radiothiva.gr ανέφερε πως στο Στείρι βρίσκονται 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα. Στο Μοσχοπόδι η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Στην Υλίκη η φωτιά είναι σε ύφεση. Στα Χώστια παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, 40 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και 15 οχήματα, που σβήνουν μικροεστίες.

Βοιω

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter