Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Ανησυχία για το Τατόι – Μεταφέρονται πολύτιμα αντικείμενα

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Ανησυχία για το Τατόι – Μεταφέρονται πολύτιμα αντικείμενα

Προσπάθειες να σωθούν πολύτιμα αντικείμενα μέσα από το Τατόι γίνονται από τις αρχές καθώς η φωτιά απειλεί τα Ανάκτορα. Πρόκειται για έγγραφα, φωτογραφίες, έργα Τέχνης, ρούχα, σερβίτσια, βιβλία, έπιπλα, κοσμήματα, αλλά και οι σημαντικότατες βασιλικές άμαξες που ήρθαν στο φως πριν από περίπου ένα χρόνο καθώς και τα ιστορικά αυτοκίνητα τα οποία φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους του κτήματος.

Οι άμαξες οι οποίες βρίσκονταν αποθηκευμένες από το 1973 στο Τατόι. Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η Μελέτη Συντήρησης και Αποκατάστασης των Αμαξών του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοϊου. Η μελέτη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, αφορά στις δώδεκα τροχήλατες άμαξες της πρώην βασιλικής οικογένειας, οι οποίες βρίσκονταν αποθηκευμένες από το 1973 στο κτίριο του Στάβλου.
(EUROKINISSI/ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ)

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Τρίτης, γίνεται μια προσπάθεια να μεταφερθούν κάποια από τα σημαντικότερα έργα αξίας και ιστορικού πλούτου από το Τατόι, υπό τις υποδείξεις της Λίνας Μενδώνη.

Παρά το γεγονός πως πριν από ενάμιση περίπου μήνα, η κυβέρνηση και ο Νίκος Χαρδαλιάς διαφήμιζαν την μεγάλη επιχείρηση που είχε ξεκινήσει για τον καθαρισμό των χώρων του Ανακτόρου προκειμένου να προστατευθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως φαίνεται ο καθαρισμός δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter