Ανησυχία στη Φουκουσίμα: Εργάτες ήρθαν σε επαφή με ραδιενεργό νερό – Τι συνέβη

Ανησυχία στη Φουκουσίμα: Εργάτες ήρθαν σε επαφή με ραδιενεργό νερό – Τι συνέβη

Τέσσερα άτομα που εργάζονται στο εργοτάξιο κατεδάφισης του κατεστραμμένου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Φουκουσίμα ήρθαν σε επαφή με νερό μολυσμένο με ραδιενεργές ουσίες. Δύο εξ αυτών νοσηλεύονται προληπτικά στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιαπωνικών αρχών.

Συνολικά πέντε εργάτες καθάριζαν σωληνώσεις του συστήματος φιλτραρίσματος ALPS –που χρησιμοποιείται για την απορρύπανση υδάτων που χρησιμοποιούνταν όταν έγινε η καταστροφή της 11ης Μαρτίου 2011–, όταν εύκαμπτος σωλήνας βγήκε από τη θέση του, με αποτέλεσμα οι εργάτες να έρθουν σε επαφή με σταγόνες , εξήγησε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO.

Άλλοι δύο εργαζόμενοι μολύνθηκαν καθώς καθάριζαν τις ζημιές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το επίπεδο ραδιενέργειας στους δυο άνδρες που εισήχθησαν σε νοσοκομείο ήταν πάνω από το όριο που θεωρείται αβλαβές. Ο ένας διαπιστώθηκε πως έχει μολυνθεί από 6,6 μιλισιβέρτ (mSv) ακτινοβολίας βήτα, ενώ το όριο ασφαλείας είναι τα 5 mSv.

Η πιθανότητα οι δυο εργαζόμενοι να υποστούν εγκαύματα εξαιτίας της έκθεσής τους στη ραδιενέργεια χαρακτηρίστηκε πολύ μικρή από γιατρό, σύμφωνα με την TEPCO.

«Μας ενημέρωσαν πως η κατάσταση των δυο εργατών που νοσηλεύονται είναι σταθερή», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για περίπου δυο εβδομάδες για (να υποβληθούν σε) επαναληπτικές εξετάσεις».

Η εταιρεία μελετά τις περιστάσεις του ατυχήματος προκειμένου να λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο συμβάν, πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter