Ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα από την απότομη άνοδο των κρουσμάτων – Σχεδόν 11% αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα από την απότομη άνοδο των κρουσμάτων – Σχεδόν 11% αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων που καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Αύριο Τετάρτη αναμένεται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν σύσκεψη με δημάρχους και υγειονομικούς φορείς της πόλης, στις 11 το πρωί, προκειμένου να συζητηθεί η επιδημιολογική πορεία.

Τα νοσοκομεία αρχίζουν να γεμίζουν και πάλι με τις νοσηλείες καταγράφουν καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση. Μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 11%. Η Θεσσαλονίκη χθες Δευτέρα σχεδόν έφτασε την Αττική σε κρούσματα: 341 η πρώτη, 369 η δεύτερη. Παράλληλα, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι. Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Χθες, Δευτέρα οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ήταν 221, εκ των οποίων οι 41 εμβολιασμένοι και οι 180 ανεμβολίαστοι. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 51, οι 49 ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Για την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα μίλησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος έκρουσε το «καμπανάκι» λέγοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα όμως οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter