Ανησυχία στο Ιράν: Τουλάχιστον 13.000 περιστατικά δηλητηρίασης μαθητριών

Ανησυχία στο Ιράν: Τουλάχιστον 13.000 περιστατικά δηλητηρίασης μαθητριών

Ανησυχία επικρατεί στο Ιράν, έπειτα από την μυστηριώδη υπόθεση των μαζικών δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων, οι οποίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο, καθώς πλέον αριθμεί 13.000 ύποπτες περιπτώσεις μαθητριών που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων 100 παιδιών που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο κυβερνητικά στοιχεία.

Οι δηλητηριάσεις έχουν αναστατώσει τη χώρα και προκάλεσαν νέες διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Η ιρανική κυβέρνηση υποθέτει ότι οι επιθέσεις ήταν στοχοθετημένες σχεδόν αποκλειστικά σε σχολεία θηλέων. Γονείς και συγγενείς είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι και κατηγορούν τις αρχές ότι δεν κατάφεραν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για δηλητηρίαση από αέριο. Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι μέχρι σήμερα.

Η πολιτική και πνευματική ηγεσία του Ιράν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων το φθινόπωρο κατά της κυβέρνησης και του ισλαμικού συστήματος διακυβέρνησης.

Πυροδοτούμενες από τον θάνατο της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια κράτησής της από την αστυνομία ηθών, η χώρα βυθίστηκε στη χειρότερη πολιτική της κρίση εδώ και δεκαετίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter