«Ανήσυχος» ο Λευκός Οίκος για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν

«Ανήσυχος» ο Λευκός Οίκος για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν

«Ανήσυχη και εξοργισμένη» δηλώνει η αμερικανική κυβέρνηση από την καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων στο Ιράν, όπως δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

«Είμαστε ανήσυχοι και εξοργισμένοι από τις πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις της τάξης απαντούν με τη βία και με μαζικές συλλήψεις σε ειρηνικές διαδηλώσεις φοιτητών», δήλωσε η εκπρόσωπος ενώπιον δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το Πουέρτο Ρίκο, στο οποίο συνοδεύει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Ο τρόπος με τον οποίο η ιρανική κυβέρνηση μεταχειρίζεται τις γυναίκες και αυτή η βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων είναι ακριβώς το είδος συμπεριφορών που ωθούν τους νέους ταλαντούχους ιρανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους κατά χιλιάδες, αναζητώντας αξιοπρέπεια και προοπτικές», δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η Ζαν-Πιερ προχώρησε στην εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ μπορούν από τη μια πλευρά να καταδικάζουν την καταστολή αυτή, και από την άλλη να συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια αναβίωσης της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για τον ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Η συμφωνία αυτή είναι «ο καλύτερος τρόπος κατά τη γνώμη μας να εξεταστεί το πυρηνικό πρόβλημα. Όσο θα πιστεύουμε ότι η συνέχιση (αυτών) των συνομιλιών είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, θα το πράττουμε» κατέληξε η ίδια.

Πηγή: Axios, AFP

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Εκατόμβη νεκρών από την καταστολή των διαδηλώσεων – 41 θύματα στη Ζαχεντάν (Video)

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για το Ιράν

Ιράν: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε πολλές χώρες του κόσμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter