Ανησυχούν οι γιατροί για την έξαρση της γρίπης – Καπραβέλος: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία» (Video)

Ανησυχούν οι γιατροί για την έξαρση της γρίπης – Καπραβέλος: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία» (Video)
Φωτογραφεία αρχείου

Το εκρηκτικό κοκτέιλ γρίπης – κορονοϊού και η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων έχουν προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των ειδικών, οι οποίοι προχωρούν σε δυσμενείς προβλέψεις για το άμεσο μέλλον.

Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, αλλά και άλλων ιογενών λοιμώξεων που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

«Μπορεί να δοθεί παράταση των διακοπών των παιδιών. Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Υπάρχει έξαρση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές. Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, συμβουλεύοντας να μην επικρατήσει ο πανικός στους πολίτες όσον αφορά την έλλειψη φαρμάκων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter