Ρατσιστικό παραλήρημα Διαμαντοπούλου: «Εύχομαι να μην γίνει σκουρόχρωμη η Ευρώπη» (Video)

Ρατσιστικό παραλήρημα Διαμαντοπούλου: «Εύχομαι να μην γίνει σκουρόχρωμη η Ευρώπη» (Video)
Εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που οργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το ηλεκτρονικό περιοδικό Μεταρρύθμιση, με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σε ρατσιστικό παραλήρημα ξέσπασε η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Μιλώντας στο 7οετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αφού μίλησε για ένα «δύσκολο και συγκλονιστικό ταξίδι σε 3 χώρες της Αφρικής, τη Σιέρρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γκάνα, που είναι απίστευτα φτωχές» έσπευσε να τονίσει πως η πλειονότητα της ηλικίας των κατοίκων των συγκεκριμένων χωρών είναι κοντά στα 35.

Στη συνέχεια σε δραματικό ύφος αφού έκανε την πρόβλεψη ότι η Νιγηρία το 2045 θα έχει 400 εκατομμύρια κατοίκους, ευχήθηκε η Ευρώπη να μην γίνει σε 100 χρόνια δια της βίας σκουρόχρωμη.

Προφανώς η κυρία Διαμαντοπούλου ζήλεψε τη φήμη της Τζόρτζια Μελόνι και ανέλαβε να ενισχύσει την ανασφάλεια που καλλιεργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη φλερτάροντας με τα ακροδεξιά ένστικτα της κοινωνίας κανονικοποιώντας τον ρατσισμό.

Η αδιανόητη τοποθέτηση της προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση που την χαρακτήρισε «εκπρόσωπο της αποικιοκρατίας και του φυλετισμού του 19ου αιώνα», ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο για «αιμοδότες της άκρας δεξιάς».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter