Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η Μαρέβα τα κάνει όλα και συμφέρει

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η Μαρέβα τα κάνει όλα και συμφέρει

Να μιλήσει στο κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ημέρες μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και τον κρυφό χρηματοδότη της εταιρείας της, «Zeus+Dione» επέλεξε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 η Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία χαιρέτισε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη ΝΟΔΕ Λάρισας και τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με θέμα: «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας».

Να μιλήσει στο κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ημέρες μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και τον κρυφό χρηματοδότη της εταιρείας της, «Zeus+Dione» επέλεξε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 η Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία χαιρέτισε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη ΝΟΔΕ Λάρισας και τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με θέμα: «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας». Βέβαια, η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είχε κάνει και κατά το παρελθόν, όταν μίλησε μεταξύ… συγγενών και φίλων σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Καλλιθέα, δεν ανέφερε λέξη για τα όσα το Documento έχει αποκαλύψει για την επιχειρηματική της δράση.

«Καθημερινά στη δουλειά μου συνεργαζόμαστε με ένα πλήθος γυναικών από όλη την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κα. Μητσοτάκη, η οποία όμως δεν θέλησε να απαντήσει στα αναπάντητα ερωτήματα που έχει αφήσει να πλανώνται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αναφορικά με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της παναμέζικης offshore «Velvet Success SA». Μιας offshore που κατέβαλε 800.000 ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας της «Zeus+Dione» στις 16 Ιουνίου 2017 και που όπως αποκάλυψε το Documento στο φύλλο της περασμένης Κυριακής στο Δ.Σ. της, εμφανίζονταν οι κκ. Μαρία- Ιφιγένεια Βαρβάρα Πρωτόπαπα, Γιάννης Γιαννακάκης και Ελευθερία Καλλίνη.

Οι τρείς αυτοί άνθρωποι είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι επιχειρηματικά με την ισχυρή εφοπλιστική οικογένεια Λασκαρίδη, αφού έχουν συμμετάσχει σε πλήθος εταιρειών συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη ή εμφανίζονται σε Δ.Σ. εταιρειών μαζί με μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας. Γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το αν η οικογένεια Λασκαρίδη είναι η ιδιοκτήτρια της παναμέζικης offshore που χρηματοδότησε τη ζημιογόνα εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη και που έδωσε 1.8 εκατομμύρια ευρώ στον Τάσο Καραμήτσο, συνεταίρο του εκλιπόντα Θέμου Αναστασιάδη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ποσό το οποίο μετέπειτα καταβλήθηκε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε το «Πρώτο Θέμα».

Τα ερωτήματα αυτά για ακόμα μια φορά η Μαρέβα δεν θέλησε να τα απαντήσει, παρά αρκέστηκε να μιλήσει για τον θεσμό της «οικογένειας». Όχι βέβαια για την δική της, την «Αγία Οικογένεια» και τα όσα κατά καιρούς το Documento έχει αποκαλύψει γι’ αυτήν και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων offshore εταιρείες, χρηματοδότηση από «ντροπαλούς» επιχειρηματίες, απλήρωτα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων», συμμετοχή στα «Paradise Papers», βόλτες με ελικόπτερα φίλων επιχειρηματιών και επιχειρηματική σύνδεση με τον «δικηγόρο των offshore», Σταύρο Παπασταύρου ή την σύζυγο του πρώην ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, Γεωργίας Ευσεβίου που καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και ελεγχόταν για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ίσως αναφερόταν στην «οικογένεια» της Νέας Δημοκρατίας, αφού στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος γυναικείων «ιερών τεράτων» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.larissanet.gr, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν «η κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Βουλευτής Σερρών, η κ. ΄Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, η κ. Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, η κ ΄Αννα Καραμανλή , Βουλευτής Β΄ Αθηνών, η κ. Κατερίνα Μάρκου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και η κ.΄Ελενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης».

«… Η Μαρέβα Μητσοτάκη, μια γυναίκα που συμβολίζει τον ρόλο της δυναμικής γυναίκας, που έχει και τρία παιδιά και οικογένεια και τα κάνει όλα και συμφέρει», ανέφερε στις… αποθεωτικές δηλώσεις της για την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η βουλευτής Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου. Φαίνεται πως με αυτόν τον τρόπο η κα. Ασημακοπούλου επέλεξε να δώσει για ακόμα μια φορά τα διαπιστευτήρια της στον αρχηγό της Ν.Δ. κι ενώ είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη, που κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδεραστίας και τον οποίο η ίδια στην κατάθεσή της χαρακτήρισε ως ένα από τα «μεγάλα όπλα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στην ομιλία της η Μαρέβα Μητσοτάκη καταφέρθηκε εναντίον του ελληνικού κράτους, αφού αναφέρθηκε στις γυναίκες με τις οποίες συνεργάζεται και οι οποίες «καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στον διπλό ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης κι έχουν δυστυχώς απέναντι το ελληνικό κράτος, αντί να το έχουν σύμμαχο». Κάτι αντίστοιχο είχε πράξει και στην ομιλία της στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ. στην Καλλιθέα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν στάθηκε σε «δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότη, για έλλειψη κεφαλαίων, για ασταθές φορολογικό σύστημα». Η ίδια πάντως, δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα από «δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότη». Μπορεί το ελληνικό κράτος να είναι απέναντι σε εργαζόμενες μητέρες, όπως η ίδια, εντούτοις έχει την τύχη να υποστηρίζεται από εκλεκτούς και ντροπαλούς επιχειρηματίες…  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter