Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Μεγάλο όπλο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Νίκος Γεωργιάδης (που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικους…)

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Μεγάλο όπλο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Νίκος Γεωργιάδης (που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικους…)

Ως ένα από τα “μεγάλα όπλα του Κυριάκου Μητσοτάκη” χαρακτήρισε σήμερα στο δικαστήριο τον Nίκο Γεωργιάδη, που κατηγορείται για “κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής”, η μάρτυρας υπεράσπισης του, Άννα- Μισελ Ασημακοπούλου, τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής της ΝΔ.  

Επιχειρώντας να καταδείξει ότι η ποινική εμπλοκή, στην ζοφερή υπόθεση της σωματεμπορίας, του πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενού συνεργάτη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , είναι μια “πλεκτάνη” , η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά καταθέτοντας στο δικαστήριο :

“Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν από τα πιο κρίσιμα στελέχη ..Στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έναν πόλεμο που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένους εκτελεστές. Ήθελαν να καταστρέψουν ένα από μεγάλα όπλα και εργαλεία του κ.Μητσοτάκη στον αγώνα του, που είναι ο Νίκος Γεωργιάδης”.

Η εκτίμηση όμως αυτή της κας Ασημακοπούλου, όπως και η σιγουριά που εξέφρασε για την αθωότητα του κατηγορουμένου, αμφισβητήθηκαν έντονα από την έδρα του Δικαστηρίου , και ειδικά από την πρόεδρο και τον εισαγγελέα της έδρας, που της τόνισαν ότι η υπόθεση που δικάζεται διαδραματίστηκε στην Μολδαβία σε ανύποπτο χρόνο και πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό γιατί αφορά σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση παιδεραστίας Νίκου Γεωργιάδη: Όλη η κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης που επιβεβαίωσε το Hot Doc

Χαρακτηριστικές του πνεύματος στο οποίο κινήθηκε η εξέταση της βουλευτή της ΝΔ , Άννας -Μισέλ Ασημακοπούλου, είναι δύο αποστροφές της έδρας στα λεγόμενα της μάρτυρα .

“Εδώ μιλάμε για ανήλικη σεξουαλικότητα , κυρία μάρτυρα, δύο ανήλικοι ενέπλεξαν το όνομα του, έχει γίνει κάτι παρόμοιο σε κάποιο άλλο στέλεχος της παράταξης σας;” της ανέφερε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας , παρατήρησε :

“Δεν μπορείτε να καταθέτετε με τέτοια σιγουριά. Αυτά που φέρεται ότι έχει τελέσει ο κατηγορούμενος διαδραματίζονται το 2010. Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς λόγους ιδιοτελώς για να χτυπηθεί κάποιος πολιτικός;”

Ενώ όταν μετά από το σφυροκόπημα των ερωτήσεων η κ. Ασημακοπουλου παραδέχτηκε ότι “δεν είμαι στην κρεβατοκάμαρα του κ. Γεωργιάδη, μόνο την δική μου ερωτική ζωή γνωρίζω από πρώτο χέρι”, ο εισαγγελέας της έδρας εύλογα σχολίασε:

΄Σε ευθεία αντίθεση έρχεται η πεποίθηση σας ( για το άδικο της κατηγορίας) με το ότι καταθέσατε ότι δεν γνωρίζετε την προσωπική ερωτική ζωή του κυρίου Γεωργιάδη, πόσο μάλλον στην Μολδαβία”.

Ξεκινώντας την κατάθεση της η μάρτυρας, υποστήριξε:

” Ο Νίκος είναι φίλος από τα παιδικά χρόνια. Μεγαλώσαμε μαζί, σπουδάσαμε, κατά καιρούς διασταυρωνόμαστε στο εξωτερικό…

όλη αυτή η ιστορία …για την οποία διάβασα ένα πρωτοσέλιδο που είχε την φωτογραφία του κι έλεγε για τον σύμβουλο του Κυρ. Μητσοτάκη, και το διάβασα διαγώνια γιατί δεν είχα καμία αμφιβολία ότι τίποτε δεν ήταν αληθές. Τον ρώτησα και μου είπε ότι υπήρχε μια υπόθεση που κάποιος τον είχε κατηγορήσει αδίκως και όλα είχαν τελεσιδικήσει εντελώς αθωωτικά. Τον ξέρω πολύ καλά , δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω τίποτε από όλα αυτά .Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολιτικά εκπορευόμενο κι εμείς είμαστε παράπλευρες απώλειες. Ήταν από τα πιο κρίσιμα στελέχη , στόχος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπορεύεται ο πόλεμος από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένους εκτελεστές. Να καταστρέψουν ένα από τα μεγάλα όπλα κι εργαλεία του Μητσοτάκη στον αγώνα του, που είναι ο Νίκος Γεωργιάδης.

Πρόεδρος: Ο μάρτυρας μας είπε ότι δύο ανήλικοι ενέπλεξαν το όνομα του. Εμπλέκονται και οι ανήλικοι στην πλεκτάνη σε βάρος του κ. Γεωργιαδη και κατ’ επέκταση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ασημακοπούλου: Δεν το ξέρω. Οτιδήποτε είχε ειπωθεί εκεί, ήταν προβεβλημένος, ήταν πολύ εύκολο να τον κατηγορήσει ο καθένας για να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Πρόεδρος: Υπάρχουν παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος άλλων στελεχών του κόμματος σας;

Ασημακοπούλου: Το συγκεκριμένο έντυπο έχει πάρει εργολαβία οτιδήποτε σχετίζεται με τον κ. Μητσοτάκη, όπως την γυναίκα του και την επαγγελματική της δραστηριότητα , κάτι που εξελίσσεται στα δικαστήρια.

Πρόεδρος: Εδώ μιλάμε για ανήλικη σεξουαλικότητα, κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Σας ξαναρωτώ, έχει γίνει κάτι παρόμοιο με κάποιο άλλο στέλεχος της παράταξης σας;

Ασημακοπούλου: Άλλους τους λένε κλέφτες, λωποδύτες, για το συγκεκριμένο δεν νομίζω. Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι ένα εξαιρετικά ηθικό στοιχείο. Δεν δέχτηκε κάποιο θεσμικό ρόλο για να τον προστατεύσει από αυτή τη δημοσιότητα …

Εισαγγελέας: Πως μπορείτε να γνωρίζετε την προσωπική ζωή του κατηγορούμενου σε τέτοιο βαθμό που να καταθέτετε με τέτοια σιγουριά και συγκεκριμένα την ερωτική του ζωή ;

Ασημακοπούλου: Μόνο την δική μου ερωτική προσωπική ζωή γνωρίζω από πρώτο χέρι …ξέρω όμως τον χαρακτήρα του… δεν είμαι στην κρεβατοκάμαρα του κ. Γεωργιάδη.

Εισαγγελέας: Άρα δεν μπορείτε να καταθέτετε με τέτοια σιγουριά… Αυτά φέρεται ότι τα έχει τελέσει ο κατηγορούμενος διαδραματίζονται το 2010. Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς λόγους ιδιοτελώς για να χτυπηθεί κάποιος πολιτικός;”

Ασημακοπούλου: Μα τώρα βγαίνουν στο φως …θα τα είχε βγάλει τότε αν υπήρχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον …ξεκίνησαν με το που εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πήγε να διορίσει τον κ .Γεωργιάδη υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού.

Εισαγγελέας: Τότε έγινε το δημοσίευμα γιατί τότε ένας πολύ γνωστός δικηγόρος όπως μας είπε εδώ ο μάρτυρας , και βεβαίως δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να αποκαλύψει την πηγή του, του μίλησε για το τι είχε γίνει στην Μολδαβία και του είπε πώς αφήνεται να διοριστεί αυτός ο άνθρωπος σε αυτή τη θέση;

Ασημακοπούλου: Ήταν δηλαδή μια τυχερή στιγμή του δημοσιογράφου, μπορεί να είναι κι έτσι, αν πίστευα ότι όλα αυτά έχουν πιθανότητα να είναι αληθή δεν θα τον άφηνα να πλησιάσει ούτε τόσο δα τον γιο μου…

Εισαγγελέας : Σε ευθεία αντίθεση έρχεται η πεποίθηση σας με το ότι καταθέσατε ότι δεν γνωρίζετε την προσωπική ερωτική ζωή του κυρίου Γεωργιάδη, πόσο μάλλον στην Μολδαβία”.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Φεβρουαρίου με την απολογία του κατηγορούμενου, Νίκου Γεωργιάδη και την εισήγηση επί της ενοχής του ή όχι του εισαγγελέα της έδρας.   

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter