Άνω – κάτω η Κέρκυρα από νέες πλημμύρες (video)

Άνω – κάτω η Κέρκυρα από νέες πλημμύρες (video)

Mεγάλα προβλήματα σε οικίες, καταστήματα, το οδικό δίκτυο αλλά και κτήματα δημιούργησε η νεροποντή που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου  στη μέση Κέρκυρα.

Η συνεχής βροχόπτωση από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 11 το πρωί, παρά το γεγονός ότι δεν είχε έντονο χαρακτήρα, δημιούργησε συσσώρευση υδάτων στις Κουλίνες, το Βυρό αλλά και τη Χρυσηίδα με αποτέλεσμα κτήματα, υπόγεια, σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν.

Ιδιαίτερα στον κόμβο της Χρυσηίδας έως τον Άγιο Προκόπιο, πάνω από 25 οικίες και καταστήματα βρέθηκαν κάτω από το νερό και η κυκλοφορία διακόπηκε, έως ότου οχήματα της πυροσβεστικής και άνδρες της πολιτικής προστασίας να μπορέσουν να απομακρύνουν φερτά υλικά και να δώσουν διέξοδο εκτόνωσης στα νερά.

Μια από τις περιοχές που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχόπτωση είναι η περιοχή του Αεροδρομίου.

Και σήμερα λόγω της κακοκαιρίας ο δρόμος έχει πλημμυρίσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται στο συγκεκριμένο σημείο.

Λίγες ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Μπάλλος” , οι κάτοικοί μιλούν για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου οι υποδομές να μπορούν να αντέξουν τη διαχείριση αυξημένων όγκων ύδατος και φυσικά αποζημίωση των πληγέντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη έλευση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, μηχανικοί του στρατού βρίσκονται από χθες στην Κέρκυρα προκειμένου να ελέγξουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση γεφυριών που υπέστησαν ζημιές αλλά και παρεμβάσεων που μπορούν να δώσουν άμεση λύση.

Πηγή: ertnews.gr corfutvnews.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter