Ανω κάτω το πορτογαλικό ποδόσφαιρο με την παρωδία του αγώνα Μπελενένσες-Μπενφίκα

Ανω κάτω το πορτογαλικό ποδόσφαιρο με την παρωδία του αγώνα Μπελενένσες-Μπενφίκα

Σφοδρές αντιδράσεις σε βάρος της Μπενφίκα  και της  Liga NOS για τη στάση τους στην αναμέτρηση με την Μπελενένσες, η οποία λόγω 17 κρουσμάτων κορονοϊού υποχρεώθηκε να παραταχθεί στο γήπεδο με 9 παίκτες, έχουν ξεσπάσει στην Πορτογαλία.

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα, επιχείρησε να διαψεύσει τις κατηγορίες ότι του ζητήθηκε αναβολή του αγώνα από τη Μπελενένσες τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν είναι υπαίτια για ό,τι συνέβη, ενώ χαρακτήρισε το ματς ως «μαύρη σελίδα στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου». Όμως από ότι δείχνουν οι δηλώσεις του Ρούι Κόστα, δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει πως το unfair δεν έχει να κάνει τόσο με τον αν του ζητήθηκε αναβολή του αγώνα ή όχι, αλλά με τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της Μπενφίκα στον αγωνιστικό χώρο όσο διήρκεσε το ματς. Οι παίκτες των Λουζιτανών αν και είχαν μπροστά τους έναν αντίπαλο με μόλις 9 παίκτες στο γήπεδο εκ των οποίων μάλιστα οι δύο ήταν τερματοφύλακες, όπου ο ένας αγωνίστηκε ως μέσος, δεν αρκέστηκαν σε μια απλή νίκη αλλά ισοπέδωσαν τους γηπεδούχους με 7-0 στο πρώτο μέρος. Το ματς διακόπηκε τελικά στο 47’ αφού η Μπελενένσες έμεινε σκόπιμα με 6 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Η αντίδραση πάντως των φίλων της Μπενφίκα που ήταν στο γήπεδο, ήταν να αποχωρήσουν από αυτό με τη λήξη του ημιχρόνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της συμπεριφοράς των παικτών τους.

Όμως ο Ρουί Κόστα αντί να σταθεί σε αυτά τα γεγονότα προτίμησε να κρυφτεί πίσω από φτηνές δικαιολογίες για το αν έπρεπε να γίνει ή όχι το παιχνίδι και αν ζητήθηκε από τη Μπενφίκα να αναβληθεί το ματς.

«Είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ποτέ δεν ερωτηθήκαμε να αναβάλουμε την αναμέτρηση. Η Μπενφίκα συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς με τον ίδιο τρόπου που υποχρεώθηκε η Μπελενένσες να παίξει» δήλωσε ο Ρούι Κόστα και πρόσθεσε: «Δεν έχει νόημα να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα. Αυτό δεν μας χαροποιεί καθόλου. Δεν ήταν δική μας ευθύνη να αναβάλουμε το παιχνίδι. Λίγη ώρα πριν από το παιχνίδι δεν γνωρίζαμε καν πόσους παίκτες θα παρατάξει η Μπελενένσες»

Οργή στην Σπόρτινγκ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μία από τις βασικές αντιπάλους της μπενφίκα στην Πορτογαλία, εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση για το ματς-παρωδία, κάνοντας λόγο για «μόνιμη εμπλοκή του πορτογαλικού ποδοσφαίρου σε υποψίες διαφθοράς»

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν μπορεί να μην σχολιάσει όσα συνέβησαν στο “Εστάντιο Νασιονάλ”. Αυτό που οδήγησε στο να είναι εφικτή αυτή η κατάσταση αξίζει βαθύ προβληματισμό από όλους εκείνους που υπερασπίζονται την αθλητική δικαιοσύνη και πρέπει να αξίζει την εθνική προσοχή στο υψηλότερο επίπεδο.

Αξίζει τη προσοχή της διεθνούς δικαιοσύνης και σηματοδοτεί ένα ακόμη μαύρο επεισόδιο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, το οποίο ζει ήδη μολυσμένο από τη μόνιμη εμπλοκή του σε υποψίες διαφθοράς.

Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του έχει σοβαρές προκαταλήψεις σήμερα, όπως και οι σύλλογοι που είναι μέρος του και αγωνίζονται μόνο στο γήπεδο. Αυτό που συμβαίνει έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αξιοπιστία αυτού του πρωταθλήματος και των θεσμών που το ρυθμίζουν. Η κατάσταση δεν μπορεί ή δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο γιατί το πορτογαλικό ποδόσφαιρο δεν θα ληφθεί ποτέ στα σοβαρά.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι ένας σύλλογος με αξίες και αρχές που δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί και θεωρεί ότι αυτό που συνέβη είναι ντροπή για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο».

Η Πορτογαλική Επαγγελματική Ποδοσφαιρική Λίγκα (LPFP) από την πλευρά της υποστήριξε ο,τi και η Μπενφίκα. Ότι δεν δέχθηκε κάποιο αίτημα αναβολής από την Μπελενένσες κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε να προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter