Ανοίγει η υπόθεση των υποκλοπών και στην Κύπρο – «Να σπάσει η ομερτά» ζητά το ΑΚΕΛ

Ανοίγει η υπόθεση των υποκλοπών και στην Κύπρο – «Να σπάσει η ομερτά» ζητά το ΑΚΕΛ

Ντόμινο εξελίξεων προκαλούν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα μετά τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, καθώς ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ ζητώντας «να σπάσει η ομερτά για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «όλα δείχνουν να καταλήγουν και πάλι στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης του διαβόητου κατασκοπευτικού μαύρου βαν» τη δράση του οποίου είχε κατήγγειλε το 2019. Όπως τονίζει στην ανακοίνωση του το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, «η εταιρία που δημιούργησε το λογισμικό των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα έχει ιδρυτή τον πρώην Ισραηλινό κατάσκοπο Ταλ Ντίλιαν, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του μαύρου βαν».

Μεταξύ άλλων, το ΑΚΕΛ διαμηνύει ότι «η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πρέπει να σπάσει και η προκλητική ατιμωρησία πρέπει να τερματιστεί. Ο κυπριακός λαός δεν θέλει να είναι η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι για δράση διεθνών κατασκοπευτικών δικτύων και παράνομων μηχανισμών μαζικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Να σπάσει η ομερτά για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις

Η δημόσια ζωή στην Ελλάδα συνταράσσεται από τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, οδηγώντας σε παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Συναγερμού δεν συγκινείται από το γεγονός ότι όλα βοούν ότι η Κύπρος συνδέεται με την υπόθεση αυτή. Όλα δείχνουν να καταλήγουν και πάλι στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης του διαβόητου κατασκοπευτικού μαύρου βαν, τη δράση του οποίου κατήγγειλε το ΑΚΕΛ το 2019. Η εταιρία που δημιούργησε το λογισμικό των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα έχει ιδρυτή τον πρώην Ισραηλινό κατάσκοπο Ταλ Ντίλιαν, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του μαύρου βαν.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Συναγερμού, όχι μόνο δεν έδειξε στοιχειώδη ευθιξία για να παραιτηθεί κανείς, αλλά πρωτοστάτησε στο κουκούλωμά της υπόθεσης του μαύρου βαν που κυκλοφορούσε ανεξέλεγκτα μέσα στους δρόμους της χώρας παγιδεύοντας τηλέφωνα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Ποτέ δεν απάντησε για τους πραγματικούς δεσμούς της Αστυνομίας και της ΚΥΠ με τις εταιρίες των Ισραηλινών κατασκόπων, Άβνι και Ντίλιαν. Ποτέ δεν απάντησε για το πώς βρέθηκε στην Κύπρο ο εξοπλισμός του κατασκοπευτικού βαν και τη σχέση του με τα παγκόσμια κατασκοπευτικά δίκτυα. Ούτε η Εισαγγελία έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την απόφαση της να απαλλάξει τον Ταλ Ντίλιαν και όλα τα άλλα πρόσωπα από τις κατηγορίες, κλείνοντας την υπόθεση με ένα αστείο πρόστιμο 76 χιλιάδων ευρώ στην εταιρία. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι ποτέ δεν απαντήθηκε η σκανδαλώδης σύγκρουση συμφέροντος που προκύπτει από το γεγονός ότι Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας που ανέλαβε το χειρισμό των ποινικών υποθέσεων συνδεόταν επαγγελματικά με τους ύποπτους πρωταγωνιστές.

Η σημερινή σιωπή της κυβέρνησης και του Συναγερμού είναι εκκωφαντική. Το ΑΚΕΛ διαμηνύει ξανά ότι η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πρέπει να σπάσει και η προκλητική ατιμωρησία πρέπει να τερματιστεί. Ο κυπριακός λαός δεν θέλει να είναι η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι για δράση διεθνών κατασκοπευτικών δικτύων και παράνομων μηχανισμών μαζικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων.»

Διαβάστε επίσης:

Τι έλεγαν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ όταν είχε αναλάβει ο Κοντολέων

Ο Μητσοτάκης είναι η ΕΥΠ

Βαξεβάνης στο «Κόκκινο 105,5»: «Υπεύθυνος για όλα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» (Audio)

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ράπισμα» της Κομισιόν για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter