Ανοίγει μέτωπο με τους Χούρι η ΝΔ;

Ανοίγει μέτωπο με τους Χούρι η ΝΔ;

Σε μετωπική με την οικογένεια Χούρι έρχεται η ΝΔ μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς, ανακαλύπτοντας πολιτική εξυπηρέτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τρία χρόνια μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Θυμηδία προκαλεί ότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε καταψηφίσει τα επίμαχα κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική στη Βουλή, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Ένα κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605 και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής. Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

Καταγγελίες για άρθρα που δεν είχε καταψηφίσει

Καταρχάς, η Πειραιώς φαίνεται πως αποδέχεται πλήρως ότι ο Ν. Παππάς δεν ήταν ο διαμεσολαβητής στις επαφές Χούρι – Καλογρίτσα, αδυνατώντας να στηρίξει το αφήγημα που οδήγησε στη συγκρότηση της Προανακριτικής μετά την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, Κυριάκου Τόμπρα. Επίσης, με την ανακοίνωση αυτή το κυβερνών κόμμα κηρύσσει πόλεμο στους Λιβανέζους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι κατά τον κ. Τόμπρα αποτελούν «γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς παράγοντες». Εντύπωση προκαλεί δε ότι η ΝΔ αρνείται πεισματικά να καλέσει ως μάρτυρες στην Επιτροπή τα μέλη της οικογένειας Χούρι παρά τα επίμονα αιτήματα του Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος απέστειλε εξώδικο στην Προανακριτική για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Πέραν αυτών, η ΝΔ δεν είχε καταψηφίσει τα επίμαχα άρθρα κατά την ονομαστική ψηφοφορία (28/3/2019) που είχε πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από αίτημα της ΔΗΣΥ (νυν ΚΙΝΑΛ). Οπότε, εγείρεται το ερώτημα: Δεν ήξεραν οι βουλευτές της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τι δήλωναν «παρών» και το αντιλήφθηκαν τώρα; Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό!

«Ούτε σκάνδαλο, ούτε παράβαση καθήκοντος υπάρχει»

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Κ.Ο σχολιάζουν την απροθυμία του Καλογρίτσα να προσέλθει για κατάθεση, επισημαίνοντας τα εξής:

«Το φιάσκο της μεθόδευσης που επιχειρεί η Ν.Δ. με την προανακριτική για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκε σήμερα ανάγλυφα. Η άρνηση του Χρ.Καλογρίτσα να παρουσιαστεί στην επιτροπή προφασιζόμενος τον εμβολιασμό του και οι καταθέσεις του Κυρ. Τόμπρα, που γκρεμίζουν το αφήγημα της κυβερνητικής προπαγάνδας, πιστοποιούν πώς ούτε σκάνδαλο υπάρχει, ούτε παράβαση καθήκοντος.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του μάρτυρα αλλά και το χειρόγραφο που κατέθεσε στην Επιτροπή:

– ο ίδιος ο κ. Τόμπρας είχε εντολή από την CCC να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες.

– Το χειρόγραφο αφορά στην συμφωνία όπου ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχεται την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς την CCC.Πρόκειται για τη γνωστή οικονομική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών, της «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα και της αραβικής Consolidated Contractors Company (CCC) της επιχειρηματικής οικογένειας Χούρι.
– Η συμφωνία υπογράφηκε στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία από τον επιχειρηματία, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα που ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο πλευρών. Η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό (Μάιος 2018) είναι δύο χρόνια μετά το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα που κατέληξε άδοξα.
– Επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για μια αστική διαφορά την οποία οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν να επιλύσουν για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Μετά την κατάρρευση του έτσι κι αλλιώς σαθρού κατηγορητηρίου, είναι προφανές ότι η μόνη παράβαση είναι αυτή της Ν.Δ. να διώξει τους τους πολιτικούς της αντιπάλους, στηριζόμενη σε μυθεύματα και λασπολογία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter