Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις και απαλλαγές στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Video)

Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις και απαλλαγές στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Video)

Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Δέδες έκανε λόγο για απαλλαγή από το κόμιστρο της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, των εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση καθώς επίσης και των ασθενών που προέρχονται από τον δήμο Ναυπακτίας και κινούνται προς την Πάτρα.

Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στο θέμα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών μειώσεων στα διόδια της Γέφυρας και επίσης απαλλαγών συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων.

Εκτός των άλλων, ανέφερε ότι αυτή την εποχή το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή και διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους. Η συζήτηση αφορά στο πλαίσιο των υφιστάμενων παραχωρήσεων σύμφωνα με μοντέλα που εφάρμοσαν εξάλλου και άλλες Ευρωπαικές χώρες, όπως το 2017 η Γαλλία, η Ιταλία και φέτος η Κροατία.

O κ. Δέδες αναφέρθηκε τόσο στην οριζόντια μείωση των διοδίων, όσο και στη δυνατότητα που θα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής της Ναυπακτίας να πηγαινοέρχονται με απαλλαγή από το κόμιστρο της Γέφυρας.

Η πρόβλεψη που είναι υπο συζήτηση αφορά κυρίως σε έσουν έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας από την άλλη πλευρά της Γέφυρας και φυσικά για εκείνους τους ασθενείς που πρέπει να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αχαικής πρωτεύουσας.

Ακούστε τι δήλωσε για το θέμα στο nafpaktianews.gr: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter